BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ministermøte om Internett

Mandag åpnet konferansen om netthandel i Bonn. Under konferansen vil ministre fra EU, Russland, USA, Canada og Japan diskutere regulering av handel over Internett.

Morten Øverbye
7. juli 1997 - 18:35

EU-kommisjonær Martin Bangemann åpnet konferansen mandag med en tale der han sa at den teknologiske og økonomiske utviklingen krever nye rammebetingelser som stimulerer snarere enn hindrer veksten på Internett.

Likevel er det USAs president Bill Clinton som klarte å sette dagsorden for konferansen allerede én uke før den begynnte. Med sin rapport for internasjonal netthandel, der Det hvite hus tar til orde for regulerings- og avgiftsstopp for netthandel, har den amerikanske presidenten allerede skapt politiske bølger i Europa.

- Denne konferansen skal forsikre alle om at vi ønsker så få reguleringer som mulig, sa den tyske handelsministeren Guenter Rexrodt i forkant av konferansen.

- Og jeg håper konferansen vil føre til et samlet europeisk standpunkt, slik at vi ikke overkjøres av amerikanske eller asiatiske idéer og standarder,la han til.

Det er ventet at konferansen vil føre til utbredt enighet om å holde reguleringer av Internett på et minimum. Uenigheter om ytringer på Internett er likevel ventet, ettersom flere europeiske land vil gå lenger enn USA i å begrense denne. Andre stridstemaer vil være kryptering.

Handel blir likevel det dominerende temaet på Internett. På dette området oppsummerte EU-kommisjonær Sir Leon Brittan USAs forslag slik:

- Mange av temaene her er allerede gjennomdiskutert. Men hva menes egentlig med en frihandelssone på Internett, og hvordan vil en slik sone være annerledes enn dagens situasjon på Internett?

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.