RESULTATERFINANS

Minnefeil koster Cisco dyrt

Overskuddet er mer enn halvert.

I SKVIS: Cisco toppsjef John Chambers, her avbildet på en Oracle-konferanse i 2011.
I SKVIS: Cisco toppsjef John Chambers, her avbildet på en Oracle-konferanse i 2011. Bilde: Oracle
13. feb. 2014 - 11:14

Kvartalsregnskapet Cisco la frem onsdag kveld, for perioden frem til 25. januar, var ikke fullt så ille som fryktet. Tallene var heller ingenting å juble for.

Overskuddet er mer enn halvert fra 3,14 milliarder dollar samme kvartal i fjor til nå 1,43 milliarder dollar. Omsetning falt 7,8 prosent til 11,2 milliarder dollar.

Salgssvikten er noe mindre enn prognosen Cisco leverte forrige kvartal, da de anslo et fall på opptil 10 prosent.

Investorene lot seg ikke imponere. Aksjekursen falt nærmere 5 prosent i utvidet handel.

Feil på utstyr

En engangskostnad på 655 millioner dollar er med på å trekke ned bunnlinja. Cisco bokfører dette som et tap knyttet til minnefeil i en rekke produkter de solgte i årene 2005 til 2010.

Cisco nekter å oppgi hvem som har produsert minnebrikkene. Problemet oppstår typisk i minst 2-3 år gamle komponenter, som svikter etter at utstyret har vært skrudd av og på igjen.

Tøff konkurranse

Svikter gjør også Ciscos viktigste inntektskilder. Omsetningen innen svitsjer og rutere er ned henholdvis 12 og 11 prosent, mot samme kvartal i fjor. Ifølge Bloomberg falt produktbestillingene i alle regioner.

Selskapet opererer i et marked med hard konkurranse, blant annet fra amerikanske Juniper og Hewlett-Packard og kinesiske Huawei.

Bedre i Norge

I samme periode melder Cisco Norge at de opplevde en svak positiv vekst. Her til lands skal omsetningen ha økt om lag 5 prosent. De oppgir å vokse innen «de fleste teknologiområdene».

– Det er gledelig at veksten fortsetter innenfor våre tradisjonelle kjerneområder svitsjing og ruting. Den sterkeste veksten ser vi innenfor sikkerhetsløsninger, trådløs teknologi og datasenter-løsninger, sier norgessjef Jørgen Myrland i en pressemelding.

Aller mest begeistret er han i omtalen av deres datasenter-løsninger, der Myrland hevder at Cisco opplever en «nesten eventyrlig fremgang».

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.