Minnepinne kan erstatte DVD og Blu-ray

Samsung satser nå kraftig på TV-er med USB-inngang som filmmedium.

Minnepinne kan erstatte DVD og Blu-ray

Samsung satser nå kraftig på TV-er med USB-inngang som filmmedium.

Det å overføre video fra en datamaskin til TV-skjermen kan oppleves som tungvint, med mindre man har gått til anskaffelse av en egen stue-PC.

Mange må ty til brenning av DVD-plater for å kunne spille av filmer fra PC-en på TV-skjermen, men dette tar tid og krever både unødige DVD-plater og en egnet avspiller som takler ulike medieformater.

Et annet alternativ er ulike bærbare enheter som kan kobles til TV-en, men slike koster gjerne en del kroner.

Sumsungs løsning på problemet er å utruste sine TV-apparater med en vanlig USB-inngang.

Dette har andre produsenter gjort før dem, men i motsetning til bare å kunne vise frem stillbilder skal modellene fra det koreanske teknologiselskapet kunne spille av alle vanlige filformater, inkludert filmformatet divx.

I tillegg skal de kommende modellene (serie 7, 8 og 9) fra selskapet støtte oppkobling mot internett og støtte for RSS-strømmer og widgets. Denne tjenesten er døpt InfoLive, og vil gjennom et samarbeid med Yahoo tilby nyheter og værvarsel og lignende fra internett rett på TV-skjermen.

Utviklingen kan tolkes i retning av en fremtid der lagringsmedier som DVD og Blu-ray-plater fases ut til fordel for minnepinner eller direkte tilkobling til internett. Alle som har latt seg frustrere av filmer ødelagt av ripete plater bør i så fall glede seg.

Til toppen