Minnepinne som «ikke kan hackes»

Sveitsisk lommekniv med «James Bond»-verktøy.

29. mars 2010 - 09:20

De umiskjennelige røde lommeknivene fra Victorinox har vært levert med USB-minnepinne før. Men det er først nå at det sveitsiske selskapet (kjent for Swiss Army-knivene) introduserer en såkalt sikker løsning.

Man skal selvfølig være forsiktig med å kalle noe ikke-hackbart, men det gjør sveitserne i dette tilfellet.

Modellen er døpt «Secure Pro USB» og skal ifølge selskapet være verdens sikreste minnepinne som er allment tilgjengelig på markedet.

I en pressemelding påstår Victorinox at produktet ikke kan hackes. De hevder også at det ikke er mulig å demontere den uten å ødelegge alle data.

- Ethvert forsøk på å åpne minnepinnen med makt utløser en selvødleggelsesmekanisme, som brenner istykker prosessoren og minnebrikken.

Selskapet oppgir at de har bygget flere lag med sikkerhet inn i produktet, inkludert fingeravtrykkleser og en varmesensor.

I et makabert eksempel på hvor trygt dette er, skriver Victorinox at det ikke vil være mulig å få tilgang til minnepinnens datalager ved alene å bruke en avkappet finger.

USB-lommekniven leveres i tre forskjellige modeller, med mellom 8 og 32 gigabyte lagringsplass.

Det er for oss uklart om produktet er tilgjengelig i Norge. Oppgitt pris er mellom 50 til 180 britisk pund avhengig av kapasiteten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.