Minneprisene spretter opp igjen

For første gang siden oktober har prisene på vanlig minne steget kraftig. Stigningen skjedde sist uke og er på om lag 30 prosent.

For første gang siden oktober har prisene på vanlig minne steget kraftig. Stigningen skjedde sist uke og er på om lag 30 prosent.

Spotmarkedsprisen på standard PC-100 minnemoduler steg med omkring 30 prosent forrige uke, melder The Register. Fredag i forrige uke solgte store britiske minnedistributører som Memory Corporation og Dane-Elec 128 MB DIMM-er (Dual Inline Memory Module) til omkring 110 dollar stykket, mot 85 dollar en uke tidligere.

Dette skal være den første økningen i minnet siden september, da prisen på 128 MB DIMM-er passerte 300 dollar på grunn av jordskjelvet i Taiwan. Siden oktober har prisen falt jevnt.

Ifølge The Register er det likevel ikke snakk om noen mangel på minnebrikker, produsentene greier å dekke etterspørselen, selv om marginen kanskje ikke er så stor. Det spekuleres derfor i om det kun er rykter av forskjellig slag som er blitt satt ut av distributører med ønske om å tjene på en slik prisøkning.

Men samtidig er det klart at mange asiatiske minneprodusenter tjener lite penger for tiden og kanskje nå har sett behovet for å heve prisene for å tjene inn det som er gått tapt under perioder da minnemodulene er blitt solgt med tap.

Til toppen