Minneprodusenten Micron i pluss

Micron vendte minus til pluss i augustkvartalet med en kraftig økning i pris og volum.

Micron vendte minus til pluss i augustkvartalet med en kraftig økning i pris og volum.

Micron har lagt fram tall for kvartalet fram til 2. september, det siste i selskapets regnskapsår. I samme kvartal i fjor var omsetningen 890 millioner dollar og tapet 123 millioner dollar. I år er omsetningen opp 34 prosent til 1,19 milliarder dollar, og resultatet er 93,5 millioner dollar, tilsvarende 0,14 dollar per aksje.

Gjennomsnittsprisen på Microns hovedprodukt, DRAM-minnebrikker, økte med 20 prosent fra fjerde kvartal i fjor til fjerde kvartal i år. Men i forhold til forrige kvartal er det et gjennomsnittlig prisfall på fem prosent.

Analytikerne var skuffet over tallene. De hadde ventet et resultat på 0,20 dollar per aksje og en omsetning på 1,23 milliarder dollar. Noe av det de setter spørsmålstegn ved, er Microns forsøk på å spre produksjonen til andre typer brikker, blant annet flashminne og bildesensorer til digitale kameraer. Micron svarer at dette er helt nødvendig for å stabilisere omsetningen i tider da prisene på minnebrikker fortsetter å variere sterkt.

For hele regnskapsåret 2003–2004 økte omsetningen med 42 prosent i forhold til foregående år, til 4,4 milliarder dollar, mens underskuddet på 1,27 milliarder dollar ble snudd til et overskudd på 157,2 millioner dollar.

    Les også:

Til toppen