Minner om bedre tider

Han gnir seg i hendene i påvente av Windows 2000. - Vi regner med en dobling av behovet for minne på en gjennomsnitts PC, og takker Bill Gates i våre tanker, smiler John Holland, Europa-sjef for minneprodusenten Kingston.

Han gnir seg i hendene i påvente av Windows 2000. - Vi regner med en dobling av behovet for minne på en gjennomsnitts PC, og takker Bill Gates i våre tanker, smiler John Holland, Europa-sjef for minneprodusenten Kingston.

For hver ny versjon av Windows som kommer, øker PC-brukerens behov for RAM, diskplass, CPU-kraft og andre goodies. Microsoft har foreløpig aldri sviktet hardware-leverandørene, og lite tyder på at de skal svikte denne gangen heller.

John Holland, toppsjef for Kingstons europeiske hovedkontor, kan derfor trygt gni seg i hendene i påvente av lanseringen den 17. februar.


Vi regner med at snittet øker fra i dag 64 megabyte RAM til 128 etter lanseringen, smiler han.

Kingston har gjort det stort på salg av oppgraderinger av blant annet minne, og kunne i slutten av oktober melde at de nå også er med på Rambus-løpet. Selskapet lanserte 128 MB Rambus-moduler med hastigheter på 600, 700 og 800 MHz.

Rambus er en teknologi Intel med stor intensitet har drevet framover for å erstatte dagens minneteknologi. Prosessorprodusenten har forlengst erkjent at den største flaskehalsen i dagens systemer er hastigheten på hurtigminnet. Hastigheten har imidlertid vært låst til en øvre grense på rundt 250 MHz med dagens DRAM-teknologi. Rambus opphever disse begrensningene, og muliggjør dermed raskere kommunikasjon mellom de stadig raskere CPU-ene og minnebankene.

For å være sikker på å få aksept for den nye standarden, spyttet Intel 500 millioner dollar inn i koreanske Samsung, og like mye inn i Micron. De fikk beskjed om å bruke pengene til å utvikle Rambus-teknologi.

Dette ikke ubetydelige incitamentet var det som skulle til for at også andre - som Kingston - også skulle omfavne den nye teknologien. Nå kan du altså oppgradere minnet med nye, superraske hukommelsesbrikker. For de fleste av oss er det ingen vits, fordi du må erstatte hele systemet for å kunne nyttiggjøre deg det. Dessuten er det dyrt: Fra 950 dollar og oppover for 128 MB-brikker, mot fra 250 dollar for DRAM-teknologi.

- Men prisene kommer til å falle som stein når markedet kommer, poengterer Holland. Han regner med en halvering av prisnivået i løpet av første kvartal.

Mer av dette slaget?
Til toppen