MinSide skal være rett rundt hjørnet

IT-minister Heidi Grande Røys kan komme til å lansere MinSide-portalen allerede før jul.

MinSide skal være rett rundt hjørnet

IT-minister Heidi Grande Røys kan komme til å lansere MinSide-portalen allerede før jul.

Det store statlige IT-prosjektet MinSide er endelig, etter et år med forsinkelser, snart klar til lansering, kan digi.no avsløre, etter å ha snakket med en sentral og godt informert kilde.

MinSide var forrige IT-minister Morten A. Meyers flaggskip for å digitalisere norsk offentlig forvaltning. MinSide skal etter innlogging gi hver norsk innbygger en skreddersydd samleside med informasjon, skjema og muligheter for interaksjon med alle viktige etater. Gjennom MinSide skal brukere kunne se skatt og be om korreksjoner, søke om barnehage-plass og søke om bygge-tillatelser.

Bildet under viser hvordan menyen på MinSide skal se ut

Meyer lovet MinSide lansert sent i fjor, men så tapte Høyre valget, og da Heidi Grande Røys overtok jobben, ble prosjektet utsatt - og forklaringene på dette ble etter hvert veldig uklare.

    Les også:

Først var beskjeden at man trengte mer tid på testing. Men så dukket det opp et problem med den kritiske sikkerheten. Meyer hadde valgt å stole på at banken skulle gi alle sine kunder et digitalt sertifikat kalt BankID, som de så skulle kunne bruke til å logge seg på MinSide.

I våres oppstod det en krangel mellom Brønnøysund-registeret, som skal drifte sikkerhetsløsningen, og "BankID-Samarbeidet", som representerer de norske bankene sitter. Om det var pris eller andre betingelser striden dreiet seg om, nektet både Røys og bankene å svare på.

Men i høst har partene forhandlet videre og "problemet skal være løst". En sikkerhetsløsning for MinSider er på plass, forteller en sentralt plassert kilde til digi.no.

Hva løsningen blir - BankID eller Buypass-sertifikater som Norsk Tipping tilbyr, vet ikke kilden. Det var tidligere også snakk om en mulig nødløsning der man sendte ut brev med mange engangs-passord.

- Departementet er klar til å lansere snart. Om det blir før jul eller på nyåret, er ikke avgjort ennå, forteller kilden til digi.no.

Et velvalgt tidspunkt kan være 18. desember. Da skal Røys legge frem stortingsmeldingen med IT-planen som departementet har jobbet i siden i våres.

Til toppen