BEDRIFTSTEKNOLOGI

Minus 205 millioner dollar for Iridium

Kvartalsresultatet for satellittsystemet Iridium preges av investeringer og det ledelsen mener er lyse utsikter for fremtidig gevinst. Første kvartal lyder på 210 millioner dollar i investeringer, mens nettotapet endte på 205 millioner dollar.

Frode Eriksen
20. apr. 1998 - 15:25

Iridium har så langt investert 3,2 milliarder dollar i satellittsystemet som settes i kommersiell drift senere i år. Resultatene er ingen overraskelse for selskapet, og reflekterer investeringene i infrastruktur, som består av et lavbanebasert satellittnett på 66 satellitter. I tillegg kommer et allerede igangsatt vedlikeholdsprogram, der nye satellitter fortløpende erstatter de som ikke fungerer, noe det minst er en av så langt. Første oppskytning med tanke på å bytte ut satellitter er planlagt gjennomført i august.

Iridium-selskapets administrerende direktør, Edward Staiano, sier at selskapet nå setter alle ressurser inn på den kommersielle starten i september.

12 jordstasjoner, som skal sørge for roaming mellom GSM-nett på jordoverflaten og Iridium-systemet som fungerer som et satellittbasert GSM-nett, er eller vil bli klare til drift i løpet av få måneder. Kundekontakten ivaretas av tre kundesentra, hvor ett ligger i USA, ett i Nederland og ett i Australia. Kundesentrene skal være operative i juni og skal betjene alfa- og beta-testere over hele verden. De første testene er allerede gjennomført og skal ifølge selskapet øke i volum og omfang ut over våren og sommeren.

Iridium har så langt inngått 180 roamingavtaler med teleoperatører som til daglig håndterer 51 millioner mobilabonnenter. Selskapet har fått tillatelse til å tilby sine tjenester i 47 land, nå sist i Kina, som er litt over halvparten av hva som var ventet per første kvartal.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.