BEDRIFTSTEKNOLOGI

Minus for Stento ASA

Stento ASA hadde i 1. halvår driftsinntekter på 219,9 millioner kroner og et negativt driftsresultat på 0,4 millioner.

Øystein Kvistad
1. aug. 1997 - 12:12

Halvårstallene er utarbeidet på bakgrunn av resultatene fra Stentofon og Ringcom som fusjonerte til Stento ASA i mai i år. For perioden januar-juni fordeler driftsinntektene seg med 121,7 millioner kroner i Stentofon (driftsresultat på minus 1,8 millioner) og 98,2 millioner i Ringcom-konsernet (driftsresultat på 1,4 millioner).

Samlet underskudd før skatt i første halvår ble på 2,1 millioner kroner, men styret forventer positive ordinære resultater i andre halvår, opplyser Stento i en melding til Oslo Børs i dag.

Styret gikk tidligere i sommer ut med meldingen om at det forventer å oppnå positive synergier i det fusjonerte selskapet på opp mot 20 millioner kroner per år. I hovedsak omfatter dette samordningsgevinster innen såvel produktutvikling som produksjon, salg og service.

For å realisere synergiene kan det imidlertid i annet halvår 1997 påløpe restruktureringskostnader i størrelsesorden ti millioner kroner, antyder Stento-styret, som innrømmer at salgs- og resultatutviklingen for det nyfusjonerte selskapet har vært noe svakere enn forventet i første halvår.

- Begge selskaper har for svak inntjening i første halvår i forhold til det som er nødvendig for en internasjonal markedsleder med sterke vekstambisjoner, skriver styret, som viser til at forbedring av den svake inntjeningen var den viktigste faktoren da styrene i de to selskapene anbefalte fusjonen.

Som digi skrev i går har Stento inngått en avtale om overtakelse av den lukkede radiosambandsvirksomheten til Robert Bosch AS i Norge. Denne virksomheten hadde i 1996 en omsetning på NOK 26 millioner og forventes å bidra positivt til konsernets resultat i inneværende år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.