Minus i SPCS-gruppen som ventet

Økonomisystem-leverandøren SPCS-gruppen (tidligere PC-Systemer) tapte 3,8 millioner kroner i første kvartal. Nå lover Per Boasson å rydde opp.

Som varslet endte SPCS-gruppen opp i minus i første kvartal. Selskapet omsatte for 87,6 millioner kroner og endte opp med et resultat på minus 3,8 millioner kroner.
Omsetningen er syv prosent høyere enn i første kvartal i fjor, men da satt selskapet igjen med 1,7 millioner kroner før skatt.
Les om resultatvarselet og sjefsbytte:
SPCS-gruppen forventer negativt resultat
Scharning går fra SPCS-Gruppen
Noe av tapet skyldes at så mange kunder var opptatt med år 2000-problemet i desember og ikke la planer for første kvartal. Men nyansatt administrerende direktør Rune Falstad og gründer Per Boasson tar mye av skylden selv:


Selskapet har i første kvartal iverksatt både interne og eksterne tiltak med sterkt fokus på å forsterke markedsorienteringen samt å øke kvaliteten i alle ledd. Denne omstruktureringsprosessen har resultert i redusert salgsvekst i første kvartal, skriver SPCS-gruppen.

SPCS-gruppen forteller også at elskapet har opprettholdt en sterk investering i nye produkter ga et svakere driftsresultat i Norge. Selskapet er blant annet i ferd med å utvikle programvare for lønn. SPCS arbeider også i Sverige med CD-plater for interaktiv opplæring.

Til toppen