MIPS-prosessoren lever videre fordi den er så kald

MIPS-prosessoren utvikler 13 watt og kan pakkes 128 på én rack. Det er bakgrunnen for fornyet MIPS-satsing fra SGI.

MIPS-prosessoren utvikler 13 watt og kan pakkes 128 på én rack. Det er bakgrunnen for fornyet MIPS-satsing fra SGI.

SGIs nye Linux-baserte supermaskin Altix 3000 signaliserer ikke slutten på den vellykkede kombinasjonen av MIPS-prosessoren og SGIs proprietære Unix-variant Irix. SGI ser for seg nye måter å utvikle MIPS-arkitekturen på.

Les også:

- Fordelen med MIPS-prosessoren er at den nøyer seg med 13 watt, og følgelig utvikler langt mindre varme enn både Itanium og Power4, forklarer teknologiekspert Morten Bjørnsvik i SGI Norge til digi.no.


- Under den forrige toppsjefen Rick Belluzzo mistet vi to år med utvikling av MIPS-arkitekturen. Nå arbeider vi hardt med den. MIPS klarer ikke å holde følge med andre prosessorer når det gjelder ytelse per enhet, men vi kan konkurrere på pris/ytelse ved å kombinere dem på nye måter. Vi arbeider nå med å sette sammen fire eller åtte CPU-er som deler nivå 2 cache.

Les også:

Den lave varmeutviklingen til MIPS-prosessoren innebærer at de kan plasseres langt tettere enn konkurrentene.


- Med Itanium er vi foreløpig begrenset til 32 prosessorer i en rack. Med MIPS-prosessoren kan vi pakke sammen opptil 128 prosessorer per rack. Mange tenker at Irix og MIPS er for gammelt. Faktum er at innen høyytelsesmaskiner er våre Origin-maskiner svært tiltrekkende fra et pris/ytelsessynspunkt. I forhold til Itanium har MIPS fortsatt en fordel på applikasjonssiden.

Til toppen