RESULTATERFINANS

Misfornøyd med IBM-vekst

Aksjekursen falt etter presentasjon av regnskapstall.

18. okt. 2011 - 09:12

Mandag kveld leverte IBM resultat for tredje kvartal, men klarte ikke innfri forventningene. Etter at tallene ble kjent falt aksjekursene med 4,1 prosent i etterhandelen på New York Stock Exchange.

Salgsinntektene økte med 7,8 prosent til 26,2 milliarder dollar. Dette var 100 millioner dollar bak forventingene i markedet, melder Bloomberg News. Netto driftsresultat endte på 3 milliarder dollar, som er en oppgang på 7 prosent fra samme periode i fjor mens resultat før skatt endte på 5 milliarder dollar, også det opp 7 prosent fra fjoråret. Tallene vi her bruker er basert på amerikansk regnskapsstandard (US GAAP) og uten justering for valutaeffekter.

programvareinntekter steg 13 prosent mens omsetningen fra tjenester steg med 8 prosent. Selskapet har nå en ordrereserve på 137 milliarder dollar, en oppgang på 2,4 milliarder dollar.

– I tredje kvartal drev vi omsetningsvekst, marginekspansjon og økte resultater som en følge av vår innovasjonsbaserte strategi. Vi fortsatte våre investeringer i vekstinitiativ, uttaler IBMs toppsjef Sam Palmisano i en pressemelding.

Avdelingsvis endte tredjekvartal slik (vekst fra samme periode i fjor):

Total Global Services (outsourcing og infrasturkturtjenester): Omsetningen steg med 8 prosent til 10,3 milliarder dollar.

Global Business Services (konsulent og systemintegrasjon): Vekst i omsetning på seks prosent, til 4,8 milliarder dollar.

Programvare: Omsetningen steg med 13 prosent til 5,8 milliarder dollar.

Systems and Technology (maskinvare): Omsetning på 4,5 milliarder dollar, en oppgang på fire prosent.

Global financing: Omsetning falt med 2 prosent til 520 millioner dollar.

Veksttakten er noe lavere enn i andre kvartal, og analytikerne er bekymret for at de dårligere tidene i verdensøkonomien vil gjøre innhugg i IT-gigantens resultater i kvartalene fremover.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.