FORBRUKERTEKNOLOGI

Misliker at IE fjernes fra Windows

- Ingen god løsning for brukerne, sier Opera Software.

- Ingen god løsning for brukerne, sier Opera Software om Microsoft beslutning om å levere Windows helt uten nettleser.
- Ingen god løsning for brukerne, sier Opera Software om Microsoft beslutning om å levere Windows helt uten nettleser.
12. juni 2009 - 10:23

I dag ble det kjent at Microsoft fjerner Internet Explorer fra sitt kommende operativsystem Windows 7 i Europa. Årsaken er EUs gransking av konkurransesituasjonen blant nettleser-produsentene.

- Dette er et klart tegn på at Microsoft tar denne saken veldig alvorlig. Når de gjør så drastiske grep betyr det at de prøver å finne en vei ut av situasjonen, sier kommunikasjonssjef Tor Odland i Opera Software til digi.no.

    Les også:

Den norske nettleserprodusenten har lenge ment praksisen til Microsoft er konkurransefiendtlig. I desember 2007 anmeldte de programvaregiganten for ulovlig monopolvirksomhet.

- Når det er sagt så merker vi oss at det plutselig har blitt veldig enkelt å fjerne IE. Opprinnelig mente jo Microsoft noe annet, fortsetter Odland.

Han er imidlertid ikke fornøyd med konkurrentens beslutning.

- Vi tror ikke dette er en god løsning for brukerne. Det dytter ansvaret over på PC-produsentene, nå må de gjøre valget. Dette er ansvarsfraskrivelse fra Microsoft.

Opera hadde heller, i likhet med EU-kommisjonen, ønsket seg en helt annen løsning.

- Vi ser at det finnes andre og sannsynligvis bedre løsninger. En mulighet som har vært diskutert har vært en såkalt «ballot screen» der nye kjøpere av Windows gis anledning til å velge nettleser selv. Det ville gitt bedre konkurransevilkår, sier Odland.

- Gjør Microsofts beslutning noe med konkurransesituasjonen til Opera?

- Det gjenstår å se.

Microsoft forteller at de nå skal gi bort gratis DVD-er med Internet Explorer. Vil også Opera vurdere å gi bort sin nettleser på denne måten?

- Det har vi ingen kommentar til.

Kommunikasjonssjefen avslutter med å si at han synes Microsofts beslutning er en interessant utvikling i saken. De velger nå å se hvordan verden går videre.

- Det blir spennende. Det viktige her er at Microsoft tar dette veldig alvorlig, sier Tor Odland.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.