BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mislikes av både Google og Microsoft

Asus-pc med to operativsystemer skal ha blitt stoppet.

Asus Transformer Book Duet TD300 skal angivelig ha blitt kansellert på grunn av misnøye fra både Google og Microsoft. Ingen av dem vil gi konkurrenten mer oppmerksomhet.
Asus Transformer Book Duet TD300 skal angivelig ha blitt kansellert på grunn av misnøye fra både Google og Microsoft. Ingen av dem vil gi konkurrenten mer oppmerksomhet. Bilde: Asus
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. mars 2014 - 12:19

Asustek, kjent for varemerket Asus, skal ha lagt selskapets Transformer Book Duet TD300-enhet blitt utsatt på ubestemt tid på grunn av press fra både Google og Microsoft. Dette skriver Wall Street Journal. I de siste ukene har det kommet rykter om at Google ikke er spesielt begeistret for enheter som kjører både Android og Windows parallelt.

Nå tyder mye på at Microsoft har samme holdning som Google til dette konseptet.

Transformer Book Duet TD300 ble første gang vist fram under Consumer Electronics Show og var ventet å komme i salg i løpet av det inneværende halvåret.

Ifølge et internt Asustek-notat som Wall Street Journal har fått tilgang til, skal selskapet også slutte å selge to andre enheter, Transformer AiO P1801 og P1802, også har to operativsystemer. Begrunnelsen skal være Microsofts «nye policy» om ikke å støtte dual-OS-enheter.

Google vil ifølge den amerikanske avisen ikke uttale seg om saken, mens en talsperson for Microsoft sier at selskapets policyer ikke har blitt endret.

Det er uansett uklart hva som er årsakene til at Google og Microsoft angivelig skal ha satt seg på bakbeina, men en teori som nevnes er at begge har en viss frykt for å gi konkurrenten en mer tilgang til et marked der konkurrenten har lite fotfeste i dag. Google har ingen posisjon i dagens pc-marked, mens Microsoft spiller en klar tredjefiolin i nettbrettmarkedet. Asus Transformer-enhetene kan fungere som både bærbar pc og nettbrett, siden tastaturdelen kan tas av.

Også andre elektronikkprodusenter har presentert lignende enheter, blant annet Samsung. Det er ikke kjent om disse vil få samme skjebne som Asus-enhetene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.