Mislykket crackerinvitasjon fra Microsoft

Det skulle ikke crackere til for å senke Microsofts Windows 2000 beta-baserte testserver. Det greide det nye operativsystemet nesten helt alene.

Det skulle ikke crackere til for å senke Microsofts Windows 2000 beta-baserte testserver. Det greide det nye operativsystemet nesten helt alene.

Som digi.no skrev natt til torsdag, satte Microsoft opp en webserver basert på en betautgave av Windows 2000 tirsdag denne uken. Dette var en maskin som verdens crackere skulle få utøve sine kunster på så mye de ville, for hensikten med maskinen var å finne ut hvor sikker den var.

Dessverre for Microsoft gikk ikke testen helt som forventet. Og crackerne fikk knapt noe tid til å prøve seg mot maskinen.

For ifølge Sm@rt Reseller falt maskinen sammen nærmest umiddelbart - uten crackernes påvirkning. På nettstedet tilknyttet serveren lå det statusrapporter fra maskinen, og disse avslørte flere problemer med programvaren. Blant annet måtte maskinen startes opp på nytt på grunn av en full systemlogg, og da maskinen endelig var oppe igjen, var flere av tjenestene ikke lenger tilgjengelige. Maskinen var nede i mesteparten av tirsdagen og onsdagen.

Det må derfor ha vært en tilfeldighet at den fungerte helt fint da digi.no besøkte den onsdag kveld. Serveren er ikke tilgjengelig på web nå, men den svarer på ping-tester.

Ifølge flere tidsskrifter har Microsoft lagt skylden på dårlig vær. Det tordnet nemlig i Seattle der serveren er plassert i denne perioden, noe som blant annet skal ha lammet ruteren maskinen er koblet til.

Men selv om været hadde vært bedre og Windows 2000 hadde fungert som det skulle, så er det ikke sikkert Microsoft ville ha oppnådd det de ønsket med testen. Mange crackere har opplyst at de stiller seg skeptisk til Microsofts utfordring og anser den som et kynisk forsøk på å få gjort testingen gratis. I motsetning til LinuxPCC-utfordringen digi.no skrev om på torsdag, tilbud ikke Microsoft noen premie til de som eventuelt måtte greie å oppnå uautorisert aksess til serveren.

En innsender til Hacker News Network kalte utfordringen et åpenbart forsøk på å få gratis oppmerksomhet og at han håpet at dette ikke var Microsoft primære testmetode.

Gratis oppmerksomhet har Microsoft selvsagt oppnådd, men man kan vel anta at selskapet gjerne skulle vært den foruten i dette tilfellet.

Til toppen