KARRIERE

Mislykket Dell-sjef blir søkkrik likevel

Her i Norge krangeler vi om opsjoner for sjefer i jobb, men i USA kan du bli søkkrik på å feile.

9. aug. 2007 - 14:03

Følger man regnskapene, ser det stygt ut for ettermæle til Kevin Rollins som overtok som toppsjef i Dell.

Michael Dell hadde bygget opp selskapet fra studenthybelen til å bli verdens største og ville nå gjøre andre ting, men i det Rollins overtok snudde pilene nedover og det har det fortsatt med.

Rollins overtok sommeren 2004 og utover høsten begynte Dell å melde om fallende salg, noe som aksellererte inntil Dell selv måtte ta grep i februar og ta over roret igjen - etter voldsomt påtrykk fra de største eierne. Det er dog mulig å argumenter for at Rollins overtok på et uheldig tidspunkt og ikke har noen skyld i nedturen, men lite har vært sagt om hans forsøk på å snu utviklingen.

Rollins blir likevel søkkrik, viser det seg, noe skaper paralleller til opsjongevinstene i Telenor, EDB og Hydro.

Det avslører en melding Dell har sendt til det amerikanske kredittilsynet, SEC. I det nærmeste man kommer en børsmelding i USA avdekkes det at Dell skal betale Rollins 48 millioner dollar, skriver eweek. Det tilsvarer friske 276 millioner norske kroner.

Det er aksjeopsjoner Rollins nå får uttelling på, men det er merkelige er da han startet stod Dell-akjen i rundt 35 dollar, men nå handles aksjen i 28 dollar. Likevel får han store gevinster og Dell utbetaler nå snart kontant millionene kontant. Rollins ble nylig partner i investeringsselskapet TGP Partners og skal arbeide med investeringer i IT.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.