RESULTATERFINANS

Mistanke om børssnusk stoppet aksjehandler

Et voldsomt kurshopp fikk Oslo Børs til å stoppe all handel aksjer i EDB Business Partner i en halvtime mandag. Også Provida fikk en kort pause.

Einar Ryvarden
29. nov. 1999 - 15:33

Rett etter klokken 12 i dag stoppet Oslo Børs i en kort periode aksjehandelen til både bankprogramvareselskapet Provida og konsulentselskapet EDB Business Partner. Årsakene til børspausene var betydelige prishopp, noe gjorde at Oslo Børs ville sjekke om det forelå "ulik informasjon i markedet".

I klartekst betyr dette at Oslo Børs hadde mistanke om at noen aktører hadde mottatt informasjon om at noen stort skulle positivt skulle skje. For i løpet av to timer løftet Provida-kursen seg fra 29 til 33 kroner, men det blir småtterier i forhold til EDB Business Partner. EDB-aksjen gikk helt løpsk og hoppet fra 62,50 kroner til 79 kroner i et kort øyeblikk.

Men Oslo Børs fant ikke noen problemer og det er ikke kjent noen nyheter rundt de to selskapene som skulle tilsi de store kursendringene. De to selskapene sier selv til nyhetstjenesten DN Ajour at de ikke vet hva kurshoppene skyldes.

EDB-kursen har nå falt ned på 69 kroner (klokka 15:00).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.