Mistanker om grums i KPNQwest-konkurs

KPNQwest-havariet var en av de største IKT-konkursene i Europa. Nå leter flere parter etter Enron-aktig grums og juks.

KPNQwest-havariet var en av de største IKT-konkursene i Europa. Nå leter flere parter etter Enron-aktig grums og juks.

I kjølvannet av de store konkursene i USA har det ofte vist seg at ledelsen og enkelte eiere hadde fikset på tall, skjevfordelt og tilbakeholdt informasjon eller tatt ut penger gjennom bakdøren mens selskapet knaket i sammenføyningene.

Hittil ser det ut til å ha gått mer renhårig for seg i Europa, men nå mistenker to grupper av investorer og eiere for at det kan ligge grums bak konkursen i Europas største Internett-linjeleverandør, KPNQwest.

Les også:

Selskapet gikk konkurs i mai, trolig som det største offeret hittil i Europa for kollapsen i IKT-bransjen. Nå viser det seg at både boet og en gruppe av bankene som lånte selskapet penger etterforsker konkursen, skriver Financial Times. Det er ikke sagt noen ting om konkrete mistanker, men partene intervjuer både ledere, styremedlemmer, eiere og revisorene.


Undersøkelsene fokuserer på om KPNQwest burde fortalt om problemene selskapet var i da man brukte en lånemulighet på 525 millioner euro så sent som i april for å kjøpe det europeisk teleselskapet GTS.

Bankgruppen skal ha kommet lengre og arbeider med et søksmål mot to av eierne, det tidligere nederlanske telemonopolet, KPN, og amerikanske Qwest Communications.

Til toppen