Mistenkelig billig mobiltilbud

En ny nettbutikk selger mobiltelefoner med flere tusen kroners avslag, men selskapet har en grumsete historie.

MobilVarehuset.no har mistenkelig lave priser. Bakmennene er de samme som sto bak Medhjelperen AS, som annonserte i nettaviser for millioner i sommer - uten å betale, skriver DinSide Økonomi.

MobilVarehuset er registrert i Brønnøysundregistrene - med organisasjonsnummeret til det tidligere Medhjelperen AS. Selskapet Medhjelperen AS har altså byttet navn til MobilVarehuset AS. Domenenavnet MobilVarehuset.no er dessuten registrert på Medhjelperen AS, ifølge registrarenheten Norid.

Medhjelperen AS, med Odd-Eivind Fossheim Westin i spissen, var selskapet som i sommer rykket inn annonser for millioner i Nettavisen, TV 2 Interaktiv, VG og DinSide.

Ifølge mediekanalen Propaganda ble annonsene aldri betalt. Medhjelperen skylder millioner av kroner, og Økokrim bekrefter overfor DinSide at selskapet er anmeldt til politiet.

MobilVarehuset.no har mistenkelige lave priser, og selger telefoner under konkurrentenes innkjøpspriser. Men også andre forhold virker besynderlige.

For å kunne handle må du registrere deg, noe som koster 350 kroner. Da blir du "medlem" i ett år. Pengene må du betale inn på forhånd. Ved forhåndsbetaling har du minimale sjanser for å få tilbake kronene dersom selskapet går konkurs.

Selskapet har plassert både en Visa- og en Mastercard-logo på forsiden. Det impliserer at man kan betale for varene med disse korttypene. VISA Norge benekter det.

- Vi har per i dag ingen avtale med dette selskapet, sier informasjonssjef Majken Heggelund i Visa Norge.

Les hele saken hos vår søsterpublikasjon DinSide

Til toppen