KARRIERE

Mistenkelig godt lønnet IT-jobb

Jobbsøketjenesten Monster annonser for fem IT-stillinger i Nigeria som er ekstremt godt lønnet.

2. sep. 2004 - 12:00

Har du registert deg som interessert i IT-jobber på jobbsøketjenesten Monster, mottok du i dag morges en varsling om fem luktrative stillinger.

Addax Petroleum Company leter etter blant annet IT-arkitekter, prosjektleder, sikkerhetseksperter, driftsledere og nettverksfolk. Selskapet har lagt ut syv stillinger i en betalt jobbannonse.

Lønnen er det lite å si på - alle stillingene vil gi en lønn på 30.000 dollar i måneden - 205.000 kroner i måneden. Kontraktene er på 14 måneder med mulig fornyelse på seks måneder.

Men arbeidsstedet er Lagos, Nigeria. Og det som kanskje vil gjøre mange mistenksomme er at den høyst varierende engelsken i stillingsannonsene.

"If you are interested in the offer please select one of the skill sets below, in which you feel you can work well. We would not be giving contractors a telephone interview due to logistics, so a personal interview is scheduled to hold one on one as soon as you resume for duty." Du får åpenbart et intervju - når du begynner i jobben.

En annen hake er at du vil måtte betale 22.000 kroner (3200 dollar) for diverse arbeids og oppholdstilattelse for å kunne komme ned og få jobben.

Veldig mye indikere at dette er en ny vri på de mer kjente Nigeria-svindlene.

digi.no fikk vite om annonsen fra en bruker som hadde mottatt varsling fra Monster. Vi tok kontakt med ansvarlig for Monster.no, Stein Erik Myhre. Han sjekker saken og ringer raskt tilbake.

- Vi beklager dette og har fjernet annonsen som bryter med våre retningslinjer. Det er ikke lov å kreve at man må betale for å søke eller få jobben, forteller Myhre til digi.no.

Jobbsøkere som har mottatt Nigeria-tilbudet vil senere i dag motta en epost som varsler dem mot å søke på jobbene, forteller Monster-sjefen.

Han opplyser at kostet 8900 kroner å legge inn annonsen. Men Monster vil ikke legge inn et generelt filter mot alle annonser for jobber i Nigeria.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.