JUSS OG SAMFUNN

Mistenkt spion arrestert hos Microsoft

FBI kaster ut russisk mann som jobbet for programvareselskapet.

14. juli 2010 - 12:04

FBI har i sommer avdekket det de mener er en russisk spionring. I tur og orden har de arrestert og deportert et titalls angivelige spioner.

Siste mann ut er russiske Alexey Karetnikov, som de siste ni månedene har jobbet for Microsoft i Seattle, enten i eller i nærheten av hovedkvarteret deres i Redmond.

Han er det tolvte personen som kastes ut av USA den siste måneden, mistenkt for å ha drevet spionasje mot amerikanske interesser, skriver The Washington Post.

Testet programvare

En talsmann hos Microsoft bekrefter ansettelsesforholdet, og sier til avisen at Karetnikov jobbet med test av programvare hos dem. Utover dette ønsket ikke selskapet å kommentere saken.

Ifølge politimyndighetene skal Karetnikov bare så vidt ha rukket å sette igang sin angivelige spionvirksomhet. FBI skal ha iverksatt overvåkning av ham nesten umiddelbart etter han kom til landet i oktober 2009. Politiet er overbevist om at han ikke fikk tak i informasjon, ifølge Washington Post.

Det skal ikke ha vært nok bevismateriale mot Karetnikov til å sikte ham for spionasje. Russeren ble derimot arrestert og senere kastet ut som følge av brudd på landets immigrasjonslover, skriver avisen.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.