Mister ikke nok, må kutte i staben

Nå sier ikke de ansatte i konsulentgiganten Accenture, tidligere Andresen Consulting, lengre opp selv. Derfor blir de sagt opp.

Nå sier ikke de ansatte i konsulentgiganten Accenture, tidligere Andresen Consulting, lengre opp selv. Derfor blir de sagt opp.

Accenture er ett av verdens største konsulentselskaper og involverte seg bare i begrenset omfang i dotcom-bransjen. Selskapet har med sin størrelse og tradisjoner alltid fokusert på de største kundene.

Men bremsen i USA påvirker nå også Accenture og selskapet skal nå kvitte seg med 1500 ansatte, noe som er rundt to prosent av staben.

Accenture har en ironisk forklaring på oppsigelsene. Selskapet hadde klart seg uten oppsigelser hvis folk hadde sluttet i samme tempo som de siste årene. Men kollapsen i dotcom-bransjen har bremset opp flukten dramatisk. Nå slutter bare 4-5 prosent i året og Accenture må derfor si opp folk i stedet for at de sier opp selv.

Selskapet må også tenke kortsiktig - for i juli gikk selskapet på børs. I juni sa selskapet opp 1400 ansatte.

Her i Norge har Accenture sitt forholdsmessige største kontor med en omsetning i 2000 på 1,2 milliarder kroner og 1200 ansatte.

- I Norge har foreløpig ingen planer om å redusere staben, sier markedssjef Bjørn Boberg til digi.no. Vi tror ikke veksten vi har hatt de siste årene vil fortsette, markedet vil roe seg ned. Vi vil derfor rekruttere noen færre enn i fjor. De siste 12 måneden har det begynt 300 nye ansatte.

Boberg forteller at Accenture Norge de siste 12 månedene har hatt en avgangsrate på 6-8 prosent, noe han mener er lavt for bransjen.

Til toppen