BEDRIFTSTEKNOLOGI

Misvisende sammenlikning av priser

IBM må nok enda lenger ned for å lykkes i en priskrig mot Microsoft, viser en gjennomgang av betingelsene på Microsofts nettsted.

25. juni 2003 - 15:42

Petter Schatvet i Microsoft Norge mener prissammenlikningen til IBM i artikkelen IBM varsler priskrig mot Microsoft er misvisende.

IBM sier de vil sørge for å ligge 25 prosent under Microsoft i pris, for å vinne innpass på markedet for programvare, særlig e-handelsprogramvare, til små og mellomstore bedrifter.

Schatvet viser til påstandene om at 20.000 dollar for WebSphere Commerce Express er 24 prosent rimeligere enn en tilsvarende lisens for Microsoft Commerce Server Standard Edition, mens DB2 Express til 5.500 dollar til 50 brukere er 45 prosent rimeligere enn Microsoft SQL Server. Om IBM-prisene er oppgitt korrekt, er ikke det tilfellet med Microsofts priser, skriver Schatvet i en e-post til digi.no.

Prisene oppgitt på Microsofts nettsted viser noe annet: 6.999 dollar for Commerce Server Standard Edition med ubegrenset antall brukere, og SQL Server 2000 Standard Edition, igjen med ubegrenset antall brukere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.