BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mitnick erklærer seg skyldig

Kevin Mitnick, dataeksperten som til sist cracket seg inn på FBIs "most wanted"-liste og endte opp med å bli arrestert for sine "bravader" for fire år siden, har inngått en avtale med påtalemyndighetene som vil gjøre ham til en fri mann om et års tid.

Øystein Kvistad
19. mars 1999 - 10:41

Amerikanske medier melder i dag at Mitnick vil erklære seg skyldig etter tiltalen om tyveri av programvare. I avtalen han har inngått med de føderale påtalemyndighetene frasier han seg samtidig muligheten til å tjene penger på sin historie i fremtiden.

Den nå 35 år gamle Kevin Mitnick vil trolig slippe ut av fengsel om et års tid, opplyser hans offentlig oppnevnte forsvarer Donald Randolph, som torsdag bekreftet at en avtale var inngått med påtalemyndighetene.

Randolph vil ikke diskutere detaljer i avtalen med begrunnelsen "vi vil ikke si noe som kan påvirke rettens beslutning". Advokaten uttrykker imidlertid optimisme med hensyn til hvorvidt retten vil godta avtalen.

Aktoratet ønsker ikke å kommentere forliket.

Rettssaken mot Mitnick var planlagt å starte 20. april, men etter den siste utviklingen i saken kan det hende at dommer Marianna Pfaelzer setter en ny høringsdato for en godkjennelse av avtalen.

Foruten ytterligere et års tid i fengsel, innebærer avtalen - ifølge Wall Street Journal - at Kevin Mitnick må holde seg unna datamaskiner i minst tre år etter at han er løslatt. I en rettssak ville Mitnick kunne risikere å bli dømt til fem års fengsel, men med mulighet til å trekke fra sonet varetekt. Summa summarum blir Mitnicks fengselsopphold dermed omtrent like langt - uansett om retten godtar den inngåtte avta,len eller om man velger å kjøre rettssaken som planlagt.

Mitnick er mellom annet tiltalt for å ha ødelagt datamaskiner, stjålet programvare fra høyteknologiselskaper for flere millioner dollar og benyttet stjålne passord.

FBI arresterte Mitnick i Nord-Carolina i 1995 etter at han hadde vært to år "på rømmen". I løpet av 80-tallet ble han dessuten arrestert fire ganger for hacking, og sonet totalt ett år i fengsel. Han var løslatt på prøve da han i 1992 begynte sine krumspring bak tastaturet igjen, ifølge påtalemyndighetene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.