BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mitnick erklærte seg skyldig

FBIs mest ettersøkte datavandal, Kevin Mitnick, erklærte seg fredag skyldig etter tiltalen om tyveri av programvare. Tilståelsen er en del av en avtalepakke med påtalemyndighetene som vil gjøre Mitnick til en fri mann om et års tid.

Øystein Kvistad
29. mars 1999 - 10:29

I avtalen han har inngått med de føderale påtalemyndighetene frasier den nå 35 år gamle Mitnick seg blant annet muligheten til å tjene penger på sin historie i fremtiden.

Det var torsdag 18. mars det ble kjent at Mitnick ville inngå en avtale med påtalemyndighetene (se peker til egen sak nedenfor eller i margen til høyre). Han har erkjent å ha påført selskaper betydelige økonomiske skader som følge av datainnbrudd, og erklærte seg fredag skyldig i fem tiltalepunkter, skriver amerikanske medier i dag.

Mitnick var mellom annet tiltalt for å ha ødelagt datamaskiner, stjålet programvare fra høyteknologiselskaper for flere millioner dollar og benyttet stjålne passord. Motorola, Novell, Nokia og Sun Microsystems og Universitetet i Sør-California er blant virksomhetene som ble utsatt for Mitnicks eskapader.

Avtalen Mitnick har inngått med aktoratet innebærer at han dømmes til tre års fengsel, men ti måneder skal trekkes fra for allerede sonet tid. Han slipper dermed ut til sommeren neste år. "Men dersom han ikke oppfører seg, må han sone lenger", sier aktoratets David Schindler til Wall Street Journal.

FBI arresterte Mitnick i Nord-Carolina i 1995 etter at han hadde vært to år "på rømmen". I løpet av 80-tallet ble han dessuten arrestert fire ganger for hacking, og sonet totalt ett år i fengsel. Han var løslatt på prøve da han i 1992 begynte sine krumspring bak tastaturet igjen, ifølge påtalemyndighetene.

Ønsker du å lese mer om Kevin Mitnicks datasnokende løpebane kan du lese Eirik Rossens artikkel "Ny utsettelse i USAs største hacker-sak" fra desember i fjor (se peker nedenfor eller i margen til høyre), eller besøke nettstedet www.mitnick.com som er dedikert en kampanje for å få frigitt Mitnick. På denne siden finner du også utfyllende bakgrunn for hans andre periode i fengsel.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra