MMC på 128 MB gir en rekke nye anvendelser

Denne mobiltelefonen fra Sanyo med innebygget MP3-spiller er en av flere nye fantasifulle apparater som nytter den åpne standarden MultiMediaCard (MMC) for lagringskort. Neste år vokser MMC til 128 MB på et frimerkestort kort.

Denne mobiltelefonen fra Sanyo med innebygget MP3-spiller er en av flere nye fantasifulle apparater som nytter den åpne standarden MultiMediaCard (MMC) for lagringskort. Neste år vokser MMC til 128 MB på et frimerkestort kort.

MMC er en åpen standard som ble etablert i 1997. Den regjeres av organisasjonen MultiMediaCard Association (MMCA) som har 65 medlemmer, blant dem Canon, Compaq, Ericsson, Gemplus, Infineon, Intel, Motorola, Nokia, SanDisk, Siemens, Sanyo, Symbian og Texas Instruments.

Erhard Hack har ansvaret for markedsføringen av MMC-kortet til Infineon Technologies AG, tidligere kjent som Siemens Semiconductors.

- MMC-kort kan i dag leveres av tre selskaper, Infineon, SanDisk og Hitachi. Flere produsenter ventes å sette i gang i år. MMC er en konkurrent til flere proprietære lagringskortformater, populært kjent som "flash minne". Vi har tro på MMC fordi det er en åpen standard med bred støtte, sier Hack.

Dagens MMC-kort kan lagre 32 MB. Det er nok til en halvtime med MP3-musikk. Om noen måneder kommer til første 64 MB kortene. Neste år skal kapasiteten utvides til 128 MB.

(Bildet viser to apparater med MMC-lagring: Mobiltelefonen fra Sanyo med innebygget MP3-spiller, og den nyeste lommemaskinen til Siemens.)


Hack har lagt ut flere interessante apparater på et bord. Her er en koreansk MP3-spiller, en mobiltelefon fra Sanyo med innebygget MP3-spiller, den nyeste lommemaskinen til Siemens og et apparat fra Singapore, kalt EduPAD.

- PDA-en til Siemens fungerer som trådløs terminal når den koples til en mobiltelefon via IR-porten (infrarød-porten), sier Hack. - Den inneholder en smartkortleser og har to spor til MMC, forteller Hack.

(Bildet viser EduPAD, en prototyp på elektronisk skolebok fra et firma i Singapore.)


- EduPAD er en prototyp som er laget på bestilling fra regjeringen i Singapore, forklarer Hack. Idéen er at en skolebok kan lagres på et MMC-kort. Maskinen har flere MMC-spor. Skjermen er trykkfølsom. I standardvisning er den litt større enn et stående A5-ark, med andre ord ganske nær det som er normalt for lærebøker i dag. Bøkene kan inneholde interaktive øvelser, der eleven besvarer ulike typer oppgaver. Besvarelsene lagres på kortet etter normen definert av den underliggende applikasjonen.

Hack vet ikke mer om kostnader eller hvordan EduPAD tenkes brukt. Men det kan jo tenkes at en EudPAD til noen hundrelapper og lærebøker til smartkortbeskyttet nedlasting hos hver skole, kan være en effektiv alternativ distribusjonsmodell til dagens ressurskrevende trykking og fysisk distribusjon av lærebøker.

Les mer om MultiMediaCard:
MultiMediaCard Association
Bill "Stein" Wyman ruller ut MP3-album
Les:
Tommelavtrykk erstatter PIN-kode i smartkortløsninger
Svenskene rekrutterer intenst på CeBIT
Xerox satser på kombiapparater
Kontorutskrifter koster over fem kroner per side
Lara Croft lanserte Voodoo4 og 5
Ericsson valgte Opera-nettleser til skjermtelefonen
Lanserer Sound Blaster Live!-støtte for Mac
SGI klar med avansert Linux-grafikk
Ericsson lager sin communicator
Verdens største dingsebegivenhet eser videre
Seagate hurtigleser Shakespeare på CeBIT
Samarbeid om profesjonell grafikkløsning for Linux
Kunnskapspakker for å gjøre e-kunder lojale
Fullverdig språkteknologi på 36 språk - også norsk
Heretter snakker robotene som mennesker
Trådløst på Internett i hjemmet
Talende e-post fra bærbar terminal
Trår vannet med ny mobil

Til toppen