JUSS OG SAMFUNN

MMP slår to fluer i ett selskap

Styret i MultiMedia Publishing har ansatt Einar Haugstad som administrerende direktør i selskapet. Han kommer fra et IT-rådgivningsselskap som også skal hjelpe MMP med å finne nye partnere. Spørsmålet er om han kun blir sittende i en overgangsperiode.

Herman Berg
24. sep. 1997 - 16:23

Einar Haugstad var en av günderne som var med å stifte det norske programvareselskapet Scala AS i 1987. I mai i år forlot han skuta for å bli partner og daglig leder i Venture Adviser AS, et selskap som rådgir eiere og ledelse i IT-selskaper i Skandinavia.

Nå skal Haugstad være med å finne en ny partner til MultiMedia Publishing etter at fusjonsplanene med Nettavisen brøt sammen før sommerferien, og administrerende direktør Bjørgulv L. Moe forlot skuta.

- Prosessen i MMP er to-leddet, sier advokat Birger Nilsen, som er styreformann i MMP og i dag kjøpte 30.000 aksjer i selskapet.

- Først har vi engasjert Venture Adviser for å finne eventuelle selskaper som passer inn i MMPs strategi. Det er i første omgang den viktigste biten i dette. Deretter skal Haugstad fortsette oppgaven som administrerende direktør, sier Nilsen som imidlertid ikke avviser at dette kun kan være i en overgangsperiode:

- Det er avgjørende hvilken løsning vi kommer fram til. Et alternativ er at han fortsetter som administrerende direktør. Et annet er at den eksisterende ledelsen i partneren trekker videre i MMP-sammenheng, sier advokaten til digi.no. Han understreker imidlertid at Haugstad ville vært en god kandidat uansett fusjon eller ikke fusjon.

- Mannen besitter gode egenskaper og kompetanse uavhengig av dette forholdet.

Én kilde som digi.no har kontaktet bekrefter også at han er svært kompetent, står fast på det han tror på og er en tøffing.

Nilsen vil ikke si så mye om hvilke rammebetingelser som ligger til grunn for Haugstads videre sonderinger i markedet, men opplyser at virksomheten skal ligge innefor nye medier.

- Vi skal ikke ha partnere med helt annet innhold enn det vi driver med i dag, sier styreformannen og åpner dermed ikke for noen total restrukturering av MMPs virksomhet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.