MMS-meldinger øker mest

Både Netcom og Telenor melder om en kraftig økning i bruk av MMS-meldinger.

MMS-meldinger øker mest

Både Netcom og Telenor melder om en kraftig økning i bruk av MMS-meldinger.

Oslo (NTB): Nyttårsaften sendte vi MMS-meldinger som aldri før mellom mobiltelefonene, men fortsatt er det langt igjen før tekstmeldingene blir i mindretall.

I løpet av nyttårsaften registrerte Telenor mer enn 2,5 millioner MMS-meldinger i sitt nett. Det er en økning på 2 millioner i forhold til i fjor, opplyser Telenor i en pressemelding.

En MMS-melding (Multimedia Messaging System) kan inneholde både bilder, lyd og videoklipp, i tillegg til tekst.

Kommunikasjonsrådgiver Øyvind Vederhus i NetCom sier til NTB at selskapet registrerte en økning på nærmere 60 prosent, fra 350.000 til 550.000 MMS-meldinger.

Antall vanlige tekstmeldinger (SMS) i Telenors nett utgjorde 26 millioner nyttårsaften. Det er 2,5 millioner færre enn for to år siden, da den gjeldende rekorden på 28,5 millioner meldinger ble satt. Telenor forklarer noe av reduksjonen med at 400.000 Tele2-kunder i år sender sine meldinger gjennom NetComs nett i stedet for Telenor.

NetCom melder om en økning i tekstmeldingene fra 12,5 millioner til 13,5 millioner. Økningen i NetCom var vesentlig mindre enn nedgangen i Telenor. Totalt sett har dermed tekstmeldingene gått ned i antall mens MMS-meldingene har blitt flere.

Telenor registrerte forsinkelser fra noen få sekunder til et par minutter på forsendelsen av SMS- og MMS-meldingene i løpet av den første timen i det nye året. Trafikktoppen ble nådd 20 minutter etter midnatt, med 1.073 sendte meldinger per sekund. Telenors nett kan tåle rundt 1.000 meldinger i sekundet.

Julaften ble det sendt 19,1 millioner tekstmeldinger og over 1,5 millioner bildemeldinger gjennom Telenors nett.

Til toppen