MMS-telefoner forblir dyre i Norge

Engelske og tyske brukere får kjøpt Nokias kameratelefon til spottpris.

Norske brukere må betale dyrt for å skaffe seg nye telefoner med muligheter for å ta bilder og sende MMS-beskjeder med bilder og lyd. Årsaken er rett og slett at de fleste norske innbyggere nå har mobiltelefoner. Teleselskapene har derfor redusert subsidiene kraftig.

Les også:

Men slik er det ikke i resten av Europa:

Tyske og engelske kunder kan derfor glede seg over kraftige subsidier av Nokia kameratelefon 7650. Vodafone og T-Mobile har begge kuttet prisene på 7650 kraftig. Tyske kunder betaler nå bare 300 euro - 2250 kroner. Og å sende en liten beskjed koster bare tre kroner og en større beskjed koster 6,70 kroner.

Vodafone og T-Mobile forsøker åpenbart å sparke i gang bruken av MMS og dermed skape seg en ny inntektskilde. Til sammenlikning koster Nokia 7650 minst 6000 kroner her i Norge.

- Vi har ingen planer om tyngre subsidiering av MMS-telefoner. Det koster for mye penger og her i Norge har så å si alle mobil nå, påpeker Telenor Mobils informasjonssjef Sigurd Sandvin overfor digi.no.

- MMS-telefonprisene er for høye, men vi kan ikke gjøre noe alene. Vi må samarbeide med Telenor og leverandørene for å få ned prisene, men det vil ta noe tid, sier Morten Birkeland, divisjonsdirektør i NetCom, til digi.no.

- Vi har mest tro på de telefonene som har kamera og som dermed lar brukere skape sine egne MMS-meldinger, forteller Birkeland

Til toppen