MMX for nesten alle penga

Etter at Intel kuttet produksjonen av vanlige Pentium-prosessorer for et par uker siden, er markedet helt støvsugd for slike prosessorer.

Etter at Intel kuttet produksjonen av vanlige Pentium-prosessorer for et par uker siden, er markedet helt støvsugd for slike prosessorer.

- Det har ikke vært vanlige Pentium-prosessorer tilgjengelig på omtrent fjorten dager, sier Øivind Bless, produktsjef ved prosessordistributøren Microtronica, til digi. Også AMD har kuttet ut produksjonen av deres slappeste prosessorserie, K5.

- Det virker som den lavere delen av markedet har gått over til 166 MHz-utgaven av Pentium MMX, fortsetter han.

Også PC-produsentene har merket at det er stopp i produksjonen.

- Vi har noen få Pentium-prosessorer igjen, men i neste ukes prisliste vil vi bare ha MMX-baserte Pentium-prosessorer fra Intel, sier Geir Elstad, daglig leder for Tech Computers, til digi.

Spørsmålet er så om programvarebransjen vil utnytte det faktum at så godt som alle nye PC-er som selges heretter, har støtte for MMX.

Forskningssjef Daniel Bloch ved Scala forteller til digi at de i sine produkter allerede har støtte for MMX, men at også prosessorer uten MMX-støtte kan kjøre programmene. Ytelsen her vil selvsagt være noe lavere.

- Vi har ingen planer om å utelukke de gamle prosessorene fra våre produkter, men ønsker selvsagt velkommen trenden om bedre prosessorytelse, spesielt på multimediasiden. Vi har ellers et nært samarbeid med Intel, også når det gjelder kommende prosessorteknologier.

Hvis dette er representativt for resten av programvarebransjen, vil vi altså etterhvert kunne se at flere utviklere legger inn støtte for MMX i sine produkter, men at produktene også vil være kjørbare på prosessorer uten MMX. Ytelselsesforskjellen mellom produkter med og uten MMX vil nok variere, det er jo ikke alle programkategorier som kan utnytte MMX like godt. For typiske multimediaprodukter vil man kunne se til dels store ytelsesforskjeller.

Til toppen