BEDRIFTSTEKNOLOGI

MMX til Norge 9. januar

Den 9. januar vil de første produktene med Intels nye MMX-prosessor være tilgjengelig på det norske markedet, og prisen vil ikke bli avskrekkende; tillegget for MMX er under 1.000 kroner.

Eirik Flaa
2. jan. 1997 - 14:45

Selv om prispåslaget for MMX-versjonen av en Pentium-prosessor er beskjedent, er det en sterkt forbedret prosessor som lanseres 8. januar, skal man tro Intel.

- Vi regner med at prosessoren vil ha 10 prosent høyere ytelse på dagens programvare. På programmer skrevet for MMX derimot, vil ytelsesforbedringene ligge på rundt 50 prosent, sier Thomas Jönsson i Intel til digi:data. Han vil imidlertid ikke avsløre hva prisen på prosessoren vil ligge på.

- Det er en hemmelighet vi vil spare til 9. januar, som er den offisielle, nordiske lanseringsdatoen, sier Jönsson.

Hvor hemmelig prisen er kan imidlertid diskuteres. Samtlige leverandører som digidata har kontaktet, kunne nemlig bekrefte at prisen på den nye prosessoren vil ligge rundt 1000 kroner over en vanlig Pentium-prosessor med tilsvarende klokkefrekvens. Også hos Dell var dette tilfellet, som anslo en pris på cirka 15.500 kroner for følgende Optiplex GXI bordmodell:

Prosessor

166 Mhz Pentium MMX

Minne

16 MB

Disk

1GB

Skjerm

15 tommer

Skjermkort

2 MB

Lydkort

Soundblaster 16 bit

Dell Optiplex GXI.
Dell Optiplex GXI.

- For maskinen uten MMX, ville prisen vært cirka 1000 kroner lavere, sier Hans Kristian Seine, produktansvarlig for PC hos Dell. Han legger til at den første modellen sansynligvis vil være klar for levering allerede 9. januar.

-Vi vil ta imot bestillinger fra og med 8. januar, men vanligvis tar det en uke før den kan leveres. Det er likevel ikke umulig at det står noen få modeller klare for levering den 8., sier Seine.

Blant de andre norske PC-leverandørene, er bildet nokså entydig; de første MMX-modellene vil bli levert et par uker etter lanseringsdatoen. Dette gjelder både modeller med Pentium 200 MMX, og Pentium 166 MMX. Low-End modeller med lavere klokkefrekvens lar vente på seg, ettersom disse prosessortypene foreløpig ikke vil være tilgjengelig med MMX.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.