RESULTATERFINANS

Moan innrømmer "cowboyvirksomhet" i Sverige

Administrerende direktør i Visma, Øystein Moan, innrømmer overfor digi.no at den gamle ledelsen i Visma solgte løsninger i Sverige uten å ta høyde for produktenes potensial. For Visma kostet etterdønningen av "cowboyvirksomheten" tre millioner kroner i første kvartal.

Eirik Flaa
22. apr. 1998 - 13:46

Vismas kvartalstall som ble presentert i morgentimene onsdag, var uten tvil et stort skritt i riktig retning for programvarehuset.

Likevel kom det for en dag at selskapet fortsatt sliter tungt i Sverige, noe et underskudd for den svenske Business-divisjonen på 2,95 millioner kroner (av en omsetning på 7,82 millioner) vitner om.

digi.no skrev i begynnelsen av mars at selskapet hadde store problemer med implementasjonen av Visma Business i det svenske børsnoterte selskapet IMS Data. Moan innrømmer i dag overfor digi.no at Visma i IMS og flere andre svenske selskaper hadde solgt økonomistyringssystemer over evne.

- Den gamle ledelsen i Visma solgte løsninger som vi ennå ikke hadde utviklet. Dette sliter vi med fortsatt, sier Moan, og legger til at det har resultert i betydelige ekstrakostnader i form av ekstra konsulentinnsats.

- Vi regner med at mesteparten av kostnadene i forbindelse med disse prosjektene ble tatt i første kvartal, men vi er ennå ikke helt ferdig, sier Moan, som lover at selskapet nå har en langt høyere terskel for hvilke prosjekter som vil bli akseptert.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.