Moan innrømmer "cowboyvirksomhet" i Sverige

Administrerende direktør i Visma, Øystein Moan, innrømmer overfor digi.no at den gamle ledelsen i Visma solgte løsninger i Sverige uten å ta høyde for produktenes potensial. For Visma kostet etterdønningen av "cowboyvirksomheten" tre millioner kroner i første kvartal.

Vismas kvartalstall som ble presentert i morgentimene onsdag, var uten tvil et stort skritt i riktig retning for programvarehuset.

Likevel kom det for en dag at selskapet fortsatt sliter tungt i Sverige, noe et underskudd for den svenske Business-divisjonen på 2,95 millioner kroner (av en omsetning på 7,82 millioner) vitner om.

digi.no skrev i begynnelsen av mars at selskapet hadde store problemer med implementasjonen av Visma Business i det svenske børsnoterte selskapet IMS Data. Moan innrømmer i dag overfor digi.no at Visma i IMS og flere andre svenske selskaper hadde solgt økonomistyringssystemer over evne.

- Den gamle ledelsen i Visma solgte løsninger som vi ennå ikke hadde utviklet. Dette sliter vi med fortsatt, sier Moan, og legger til at det har resultert i betydelige ekstrakostnader i form av ekstra konsulentinnsats.

- Vi regner med at mesteparten av kostnadene i forbindelse med disse prosjektene ble tatt i første kvartal, men vi er ennå ikke helt ferdig, sier Moan, som lover at selskapet nå har en langt høyere terskel for hvilke prosjekter som vil bli akseptert.

Til toppen