BEDRIFTSTEKNOLOGI

Moan: Uenig med Cinet-eierne

Uenigheter med de nederlandske eierne, Getronics NV, er noe av årsaken til at Øystein Moan (bilde) forlater Cinet til fordel for Visma. Hollenderen Carsten Di Koning tar foreløpig over styringen i Cinet.

Eirik Flaa
19. aug. 1997 - 16:19

Gründer og mangeårig administrerende direktør Øystein Moan forlater Cinet til fordel for Visma. Årsakene er flere, men en av dem er at Moan ikke har kommet overens med Cinets nederlandske eiere, Getronics NV.

- Det er ikke til å legge skjul på at det har vært uoverenskomster med meg og våre utelandske eiere. Uenigheten har i første rekke gått på min lederstil, sier Moan og forklarer at han pleier å ta de ansatte til råds og diskutere avgjørelser før de blir fattet. Dette betyr imidlertid ikke at han har en myk lederstil, understreker han.

- Jeg kan ofte ta beslutninger som ikke alle er enige om det viktige er å dra de ansatte med i prosessen. Når en avgjørelse først er fattet venter jeg at den blir etterfulgt, sier Moan.

De nederlandske eierne har ifølge Moan etterlyst en mer autoritær lederstil. Hvem som er villig til å ta på seg denne rollen er ennå ikke klart, men foreløpig er nederlandske Carsten Di Koning utnevnt som administrerende direktør. Koning nekter imidlertid å prate med pressen av den grunn at han anser sin rolle som Cinet-sjef som midlertidig.

Di Koning vil trolig fungere svært kort som administrerende direktør, og ifølge markedssjef i Cinet, Eirik Staff, vi det snart bli plukket ut en ny norsk leder.

- Jeg kan ikke uttale meg på vegne av våre eiere, men praksis i Getronics' utenlandske datterselskaper er å utnevne en lokal leder, sier Staff til digi.no.

De ansatte i Cinet har reagert på at Moan går av som leder, og Staff kan bekrefte at følelsene er sterke.

- Det er klart de ansatte synes det er leit å miste Moan som har vært her i så mange år, sier Staff som forklarer at Moans avgjørelse er fattet i samråd med selskapets øvrige ledelse.

Formelt går Moan av som administrerende direktør i Cinet 29. september.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.