SOSIALE MEDIER

«Mobbeapp» nærmer seg 100 millioner brukere

Særlig blant unge har meldingsappen tatt av.

Sararah betyr ærlighet på arabisk. Appen er noe så sjeldent som en mobilapp fra Saudi Arabia med nærmere 100 millioner brukere. Bildet viser gründer og utvikler Zain al-Abidin Tawfiq.
Sararah betyr ærlighet på arabisk. Appen er noe så sjeldent som en mobilapp fra Saudi Arabia med nærmere 100 millioner brukere. Bildet viser gründer og utvikler Zain al-Abidin Tawfiq. Bilde: Fayez Nureldine, AFP / NTB scanpix
29. sep. 2017 - 19:00

Det har ikke manglet på advarsler mot mobilappen Sarahah, som gjør det mulig å sende anonyme meldinger til en bruker.

Mottakeren har ingen mulighet til å svare eller føre en dialog med avsenderen, og det er hele poenget. Appen er ment å fungere som en slags anonym forslagskasse, ikke ulikt det du kan finne på mange arbeidsplasser, men altså i digital form og myntet på mennesker.

Kritikerne har advart om at dette kan misbrukes til å sende hetsende og stygge kommentarer, og ikke bare konstruktiv kritikk og tilbakemeldinger, som appen oppfordrer til.

Advarslene har på ingen måte hindret stor utbredelse. I Norge som i resten av verden har Sarahah siden lansering i sommer figurert høyt på topplistene.

Appen som er laget av én utvikler fra Saudi-Arabia har gått viralt. Det har blitt en global hit som har rundet 95 millioner registrerte brukere, skriver Wall Street Journal nå.

Særlig blant unge skal Sarahah ha blitt en dille. Avisen har også snakket med flere tenåringer som har opplevd å bli mobbet gjennom appen.

Selskapet bak gratisappen har i dag to faste ansatte. I begynnelsen fikk de gratis skytjenester til en verdi av 120.000 dollar fra Microsoft, men dette er brukt opp.  Virksomheten er ikke lønnsom, men gründer Zain al-Abidin Tawfiq sier til Wall Street Journal at de prøver ut ny funksjonalitet mot betaling fra bedriftskunder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.