Mobil e-post brukes stadig mer på jobb

Mobil e-post brukes stadig mer på jobb

En undersøkelse viser at norske bedrifter i stadig større utstrekning tar i bruk mobil e-post.

Stadig flere i norsk næringsliv benytter mobil e-post og flere forventer å benytte seg av dette det kommende året. Det viser en undersøkelse gjennomført av TNS Gallup for Nokia og TeliaSonera blant ansatte i skandinaviske bedrifter, heter det i en pressemelding.

Undersøkelsen ble gjennomført i perioden august-september 2006 i Norge, Sverige og Danmark. En tilsvarende undersøkelse ble også gjennomført høsten 2005. Den bygger på svar fra arbeidstakere fra et representativt utvalg bransjer og selskaper i Skandinavia.

Her er noe av det undersøkelsen avdekket:

  • 18 prosent opplyser at de allerede kommuniserer med jobben via mobil e-post når de ikke er på kontoret, mot 14 prosent i 2005. Dette er en økning på 28,5 prosent.
  • Halvparten (51 prosent) av de ansatte i norsk næringsliv som i dag ikke benytter mobil e-post tror at de kommer til å begynne med dette i løpet av det kommende året, mot 46 prosent i 2005.
  • Mens det i fjor var 42 prosent som håndterte fra 26 til 100 ulike e-post i løpet av arbeidsdagen, er dette tallet økt til 56 prosent i årets undersøkelse.
  • 67 prosent av dem som har begynt å bruke mobil e-post regner med å utvide bruken av dette i løpet av det nærmeste halvåret.
  • 80 prosent i fjor mente det var viktig eller svært viktig å ha tilgang til e-post under hele arbeidsdagen. Denne andelen er økt til 88 prosent i år.
  • Raskere respons på spørsmål (58 prosent), økt fleksibilitet (62 prosent) og at man ikke trenger å ta med seg en bærbar PC (58 prosent) blir fremhevet som de viktigste fordelene med mobil e-post. Sammenlignet med 2005 er det stadig flere norske arbeidstakere som ser disse fordelene.

Nokia og TeliaSonera trapper opp innsatsen for å få flere til å benytte mobil e-post, blant annet med forhåndsinstallerte terminaler, skreddersydde bedriftsløsninger og brukeropplæring.

Undersøkelsen viser at 89 prosent av de ansatte i norske bedrifter arbeidet utenfor kontoret hver uke. 16 prosent arbeider 16 timer eller mer utenfor kontoret i løpet av en uke. 88 prosent synes det er viktig å ha konstant tilgang til e-post, 43 prosent sjekker innboksen så snart de ser eller hører at de har mottatt en e-post, og 18 prosent sjekker den hvert tiende minutt. 65 prosent har allerede en mobiltelefon som støtter mobil e-post.

Fordelt på land viser undersøkelsen at andelen i Sverige som bruker mobil e-post er 21 prosent, mot 18 prosent i Norge og 8 prosent i Danmark.

    Les også:

Til toppen