Mobil magi til småbedrifter

Et Citrix/Microsoft-produkt gir småbedrifter moderne betjening av ansatte som jobber hjemme eller på farten.

Et Citrix/Microsoft-produkt gir småbedrifter moderne betjening av ansatte som jobber hjemme eller på farten.

Citrix og Microsoft har gått sammen om et nytt produkt beregnet på bedrifter og organisasjoner med opptil rundt 75 brukere, som ønsker en enkel og sikker ordning for å legge ut sentrale applikasjoner til ansatte som arbeider hjemme, er på farten, eller i små distriktskontorer. Produktet gir tilgang til de sentrale applikasjonen også fra PDA-er og avanserte mobiltelefoner.

Produktet er døpt Citrix Access Essentials og ble lansert i Norge fredag. Det kombinerer Terminal Services-komponenten fra Microsoft med tilpasset teknologi fra Citrix, og selges i pakker på fem lisenser.

James Dudek i Citrix Norge sier til digi.no at dette slår ut i halv pris i forhold til hva man i dag må ut med for å sette sammen samme funksjonalitet selv.

– Gjør man det på egen hånd, må man kombinere komponenter fra både Microsoft og Citrix, og trenge en god del kompetanse. Access Essentials kombinerer komponenter fra begge selskaper, og alt installeres gjennom en veiviser.

Access Essentials krever at man investerer i en egen server med Windows Server 2003, og installerer pakken på den. Brukerne gis tilgang til filområder, applikasjoner og tjenester etter sentralt definerte kriterier. Det få det samme brukergrensesnittet, og de samme rettighetene, applikasjonene og tjenestene når de logger seg på, uansett hvor de befinner seg fysisk. Alle forbindelsene er sikre.

Det er første gang Citrix henvender seg til dette markedssegmentet direkte. I Norge regner Dudek med i overkant av 20.000 potensielle kunder. Han vil nå dem gjennom egne forhandlere, og gjennom Microsofts forhandlere.

– Det er nå blitt et mål for Citrix å gi de små de samme løsningene som de store. Vi tror ikke andre kan tilby like integrerte og kompakte pakker som dette. Vi legger opp til at Access Essentials også skal være enkelt for nye forhandlere. Vi vil kjøre webinarer fulgt av individuell testing for å gjøre sertifiseringen enkel. Access Essentials er et volumprodukt som vil bety mye for Citrix i Norge.

Til toppen