BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mobil med mus

- Forskjellen i brukervennlighet mellom denne og tradisjonelle mobiltelefoner er like stor som overgangen fra DOS til Windows for PC-brukerne. Slik reklamerer Nokia for sin nye GSM-telefon 3110, som tar i bruk mus som navigeringsverktøy.

Øystein Kvistad
10. juni 1997 - 14:48

Nokia 3110 har fått en navigeringsknapp, kalt Navi Key, hvorfra brukeren kan styre alle telefonens funksjoner - mobiltelefonens svar på PC-musa, om du vil. Ved hjelp av navigeringsknappen kan brukeren peke og klikke seg fram i menyen.

- Det er aldri produsert en mobiltelefon som er så lett å beherske og bruke, sier markedssjef Lars Bjarnemark i Nokia Mobiltelefoner i Skandinavia. Samme mann står bak uttalelsen om at Nokia 3110 representerer en utvikling på mobiltelefon-markedet som kan sammenliknes med overgangen fra det gamle DOS-systemet til Windows`95 på PC.

Uansett hva du vil gjøre, lagre et navn, sende en tekstmelding eller bare ringe, behøver du bare å trykke på Navi Key. Navi Key er «case sensitive», hvilket vil si at den forstår hvilken funksjon som er mest relevant for oppgaven: Velg, endre, send eller ring opp.

Du kan sende og ta imot faks og data fra en bærbar PC med en hastighet på 9600 biter per sekund (bps), eller opp til 33.400 bps med komprimering.

Nokia har også kommet et langt skritt videre i sin batteriteknologi: Standardbatteriet gir opptil 95 timer standby eller 165 minutter taletid, men du kan også velge maratonbatteriet med over ti dagers standby-tid. Hvis du vil reise lett, velger du Nokia 3110 med minibatteri - en totalvekt på bare 146 gram.

Ifølge importøren Ragnar Haga - Transell i Oslo, skal den nye Nokia-telefonen lanseres i Norge 16. juni, men det er ting som tyder på at modellen kan bli noe forsinket. Importøren opplyser til digi at prisen på Nokia 3110 vil havne et sted mellom modellene 2110 og 8110, det vil si rundt 3000 kroner.

Nokia 3110 skal erstatte selskapets storselger 2110 som er tenkt faset ut iløpet av året.

Tekniske spesifikasjoner for Nokia 3110:

  • 146 gram (med smalt batteri) - 136 x 45 x 21 mm
  • 165 minutter taletid, 95 timer standby
  • Kan lagre inntil 250 navn - avhengig av sim-kort-type
  • Minnehåndtering for fem siste slåtte nummer/fem siste mottatte oppringninger og fem siste ubesvarte samtaler
  • Forberedt for tekstmeldinger (SMS), sending og mottak av faks, e-post og datafiler
  • Stort grafisk display for 4 x 13 tegn
  • Valgbare funksjoner: 18 ulike språk, innebygd hjelpefunksjon, 25 ulike ringesignaler inklusive lydløst signal med blinkende display.
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.