FORBRUKERTEKNOLOGI

Mobil med skanner for visittkort

Sony Ericssons P990i skal som første mobil kunne lese visittkort og legge dem rett i kontaktlisten.

6. feb. 2006 - 09:40

I løpet av andre kvartal lover Sony Ericsson av en ny toppmodell, p990i, skal være tilgjengelig, også i Norge. Det er fra før kjent at mobilen vil støtte 3G og WLAN. Nå viser det seg at den har enda mer å by på, blant annet at den vil la deg bruke kameraet til noe nyttig.

To megapiksel-kameraet til p990i er supplert av programvare for å tolke tekst, sortere opplysninger om navn, telefonnummer og så videre, og legge dem rett inn i kontaktlisten. Knipser du et bilde av et visittkort, oppdaterer du samtidig kontaktlisten din.

Ellers har p990i fått nye partnere for «push e-post», sikkerhetsprogramvare fra McAfee og nye underholdningsfunksjoner.

Push e-post leveres i samarbeid med Altexia, Ericsson Mobile Office (EMO), iAnywhere Onebridge, Intellisync, Microsoft Exchange ActiveSync, RIM BlackBerry Connect, Seven og Visto. I tillegg er det standardfunksjonalitet – IMAP idle – som fungerer med samtlige standardservere.

P990i får McAfees antivirus og brannmur på e-post- og internettfunksjonene. Programvaren tilbys etter «prøv den før du kjøper»-modellen. Ellers tilbyr Sony Ericsson også en gratis VPN-klient fra Certicom.

På underholdningssiden får p990i en akselerator for 3D-grafikk, nye Java-spill, en mediespiller med støtte for formater som MP3, AAC og AAC+.

For bruk på fly er det en egen ordning som gir det tilgang til alle funksjoner unntatt telefoni.

Ellers er det Bluetooth, FM-radio med RDS, støtte til opptil 8 GB minne, WLAN av typen 802.11b, lesere for Word, Excel, Powerpoint og pdf, nettleseren Opera 8.0 med mer. Operativsystemet er Symbian 9.1.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.