BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mobil og Internett trekker opp for Telia

Telia økte omsetningen med 11 prosent første kvartal sammenlignet med samme kvartal i fjor, fra 11,6 til 13 milliarder kroner. Driftsresultatet økte fra 790 millioner kroner til 1,2 milliarder kroner. Mobiltelefoni og Internett bidro til å trekke resultatet opp.

Frode Eriksen
12. mai 1999 - 14:30

Internett står for 29 prosent av Telias lokaltrafikk i det faste nettet, som er en framgang på 10 prosent på ett år. Salget av faste telefonitjenester økte med fem prosent i snitt, menn trafikken som genereres fra mobil (+ 13 prosent) og Internett vokser mye raskere enn tradisjonell telefoni.

Veksten i Telia kommer i første rekke som følge av volumvekst. Vel 19 prosent av Telias omsetning kom fra ulik virksomhet i utlandet. Selskapet har i kvartalet investert 1 milliard kroner i det brasilianske mobilselskapet Tess, 200 millioner i polske Netia og 83 millioner i Eesti Telekom.

- Konkurransen på det svenske markedet fortsetter å presse prisene på de mest lønnsomme tjeneste og kundesegmentene innenfor bedriftsmarkedet, skriver Telia i rapporten.

Telia skriver også at planene om fusjon med Telenor går sin gang etter planen.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.