BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mobil og Internett trekker opp for Telia

Telia økte omsetningen med 11 prosent første kvartal sammenlignet med samme kvartal i fjor, fra 11,6 til 13 milliarder kroner. Driftsresultatet økte fra 790 millioner kroner til 1,2 milliarder kroner. Mobiltelefoni og Internett bidro til å trekke resultatet opp.

Frode Eriksen
12. mai 1999 - 14:30

Internett står for 29 prosent av Telias lokaltrafikk i det faste nettet, som er en framgang på 10 prosent på ett år. Salget av faste telefonitjenester økte med fem prosent i snitt, menn trafikken som genereres fra mobil (+ 13 prosent) og Internett vokser mye raskere enn tradisjonell telefoni.

Veksten i Telia kommer i første rekke som følge av volumvekst. Vel 19 prosent av Telias omsetning kom fra ulik virksomhet i utlandet. Selskapet har i kvartalet investert 1 milliard kroner i det brasilianske mobilselskapet Tess, 200 millioner i polske Netia og 83 millioner i Eesti Telekom.

- Konkurransen på det svenske markedet fortsetter å presse prisene på de mest lønnsomme tjeneste og kundesegmentene innenfor bedriftsmarkedet, skriver Telia i rapporten.

Telia skriver også at planene om fusjon med Telenor går sin gang etter planen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.