Mobil og walkman i ett

Sony Ericsson annonserte i dag flere nye mobiler, og avslørte flere detaljer om selskapets kommende musikkmobil.

Sony Ericsson annonserte i dag flere nye mobiler, og avslørte flere detaljer om selskapets kommende musikkmobil.

Nokia og Sony Ericsson hadde valgt å vise frem hver sin kommende serie med telefoner den 1. mars. Nokia presenterte tre telefoner, hvorav den mest avanserte vil ha blant annet megapikselkamera og musikkspiller. Selskapet ga svært få detaljer om musikkspilleren. Sony Ericsson var langt mer åpne.

Selskapet har signalisert at 2005 vil preges av musikk på mobilen, og med lanseringen av W800 er de i gang. Telefonen vil kombinere mobiltelefoni, høykvalitet musikkspiller med opptil 30 timer batterilevetid, og kamera med oppløsning på 2 megapiksler. Morselskapet Sony har bidratt mye til musikkspilleren, og har fra før av demonstrert at de kan få lengre levetid ut av sine musikkspillere enn konkurrentene. Kameraet har også bedre oppløsning enn Nokias 6230i musikkmobil, som også ble lansert i dag.

Batteriet vil gi 30 timers spilletid, men kun hvis telefondelen er skrudd av. Ellers yter den omtrent 15 timer. Hvis man samtidig skal ringe mye og ta bilder, vil selvsagt denne tiden reduseres ytterligere.

Tross all funksjonaliteten, veier W800 under 100 gram. En annen god nyhet er at spilleren er kompatibel med både MP3 og AAC, som brukes på Apples iPod.

Lagringskapasiteten vil komme i form av et Memory stick duo-kort med 0,5 gigabyte lagringsplass. Dette gir rom for rundt 150 sanger, avhengig av format og kvalitet.

- Vi studerte nøye hva folk ønsker seg fra en mobil digital musikkspiller og har designet et produkt etter dette, sier Rikko Sakaguchi, senior visepresident i produkt- og applikasjonsplanlegging hos Sony Ericsson, i en pressemelding.

Sony Ericssons produktutvalg blir også forsterket med en boks som skal gjøre det enkelt å koble sammen mobilen med TV-en eller stereoanlegget. Boksen heter Bluetooth™ Media Center, eller MMV-200.

For den yngre garde har Sony Ericsson lansert J300, telefonen

som underholder og inspirerer, ifølge selskapet selv. Telefonen skal gi 3D spillopplevelse, gjøre nedlasting av videoklipp og ringetoner enkelt, og gi ekstra muligheter for komponering av ringetoner og skjermbakgrunner. Utseendet på telefonen kan også varieres med et stort utvalg deksler som skal selges separat. Så gjenstår det bare å se om Sony Ericsson klarer å relansere dekselsalget, som Nokia hadde så stor suksess med på tidligere modeller.

J300 vil også kunne brukes til musikknedlasting via Sony Ericssons PlayNow-tjeneste. Selskapet lover også at mange nye spill fra store spillprodusenter snart vil være klare for nedlasting til plattformen.

To megapiksler ser ut til å være den nye standarden for Sony Ericssons kraftige kameratelefoner. Selskapets K750-modell vil også gi denne oppløsningen. I likhet med den svært populære forgjengeren s700i vil denne mobilen ha en rekke funksjoner som tidligere var forbeholdt rene kameraer, slik som autofokus, rød-øye-reduksjon, blits som muliggjør fotografering i mørke og bedre brukergrensesnitt.

Telefonen har 32 megabyte internminne, og leveres med et 64 megabyte Memory Stick Duo, som kan oppgraders opp til 2 gigabyte.

K300 lanseres som en billigere kameratelefon, med lavere oppløsning enn de beste. Telefonen har 12 megabyte internminne til lagring av bilder og video. Sony Ericsson mener det vil være en attraktiv modell for bedrifter som ønsker en rimelig modell med gode muligheter for synkronisering mot PC.

De ulike modellene kommer på markedet i løpet av andre eller tredje kvartal av 2005.

Til toppen