BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mobil på norsk

Så langt har bokmål totalt dominert brukergrensesnittet på mobiltelefonene. Nå kommer imidlertid den finske mobilprodusenten Benefon med en GSM-telefon med nynorsk tekst i displayet.

Frode Eriksen
11. aug. 1999 - 10:42

Telenor Mobil siterer i en pressemelding avisen Setesdølen som skriver at Norges Mållag "hopper av glede" over nyheten.

- Det nynorske språket må bli mer benyttet som bruksspråk. Ingen språk overlever bare som "festspråk". Derfor er det et viktig steg videre for oss siden folk dermed får nynorsken inn i hverdagen, sier daglig leder i Noregs Mållag, Grete Riise, til avisen.

Hun sier at nynorskbruken ligger bak bokmålbruk innenfor teknologi, som igjen ligger betydelig etter engelsk. Hun sier at siden mer kommunikasjon skjer elektronisk så må en arbeide for at minoritetsspråkene blir mer benyttet

Jon Dagfinn Kjetså i Elektromarked AS på Evje er positiv til det nye produktet, men er ikke like optimistisk til at andre mobilprodusenter vil komme etter.

- Benefon er kjent for å levere telefoner innenfor litt spesielle nisjer. Dette er nok ikke noe unntak. De andre produsentene begynner nok ikke med nynorsk, i alle fall ikke med det første, tror Kjetså, som allerede har solgt noen eksemplarer av den nye telefonen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.