Mobil-rapport ga billig-resultat

Det er billig å ringe i mobiltelefon i Sverige; faktisk Europas tredje billigste land å ringe i. Det er konklusjonen i en rapport som Telia har betalt for å få utført.

Det er billig å ringe i mobiltelefon i Sverige; faktisk Europas tredje billigste land å ringe i. Det er konklusjonen i en rapport som Telia har betalt for å få utført.

Telia så seg lei på at den svenske Post -og telestyrelsen i en rapport fra i fjor høst konkluderte med at de svenske mobilprisene er Nordens dyreste, og generelt altfor høye. Selskapet bestilte derfor sin egen rapport fra PricewaterhouseCoopers (PWC), der konklusjonen er den motsatte.

PWC skriver i "Rapport om prisnivån för mobiltariffer i Sverige" at Danmark er billigst om en ser prisen i forhold til årskostnaden på et mobilabonnement, noe som er halvparten av hva det koster i det nest billigste landet, Frankrike.

På tredjeplass kommer Sverige, skriver Dagens IT, samt Telia selv i en pressemelding. I alt er prisnivået undersøkt i 16 europeiske land..

Post- og telestyrelsen mente i sin rapport at de tre svenske mobilselskapene Telia, Comviq og Europolitan hadde etablert et rent oligopol på det svenske mobilmarkedet. Blant annet skal denne ha ført til at prisene på langt nær faller like raskt som hos tilsvarende selskap i andre nordiske land.

Nå har Telia fått ammunisjonen som avviser dette, og mener grunnen til at prisfallet er større i Norge enn i Sverige er at de norske prisene har falt fra et høyere nivå.

Presseansvarlig i Telia Mobile, Lena Demborg, mener dette kommer helt an på hvordan en regner.

Europolitan bestilte en tilsvarende rapport fra PWC for et par måneder siden, med samme konklusjon.

Hos den svenske Post -og telestyrelsen står en fremdeles på at det er lite konkurranse i det svenske mobilmarkedet.

Til toppen