Mobil søketjeneste for nærmiljøet

Mobil søketjeneste for nærmiljøet

En ny søketjeneste for mobilen bruker telefonens posisjon til å lokalisere tjenestetilbudet i nærheten av brukeren.

Opplysningen 1881 lanserte i dag tjenesten "Søk i nærheten" for mobiltelefoner. Ved hjelp av posisjonsinformasjon fra mobilnettet skal tjenesten gjøre det enkelt å få oversikt over hvor de nærmeste bensinstasjonene, restaurantene eller tannlegekontorene finnes.

Tjenesten er tilgjengelig fra mobilen ved enten å besøke den tilhørende WAP-siden eller ved å sende en SMS til 1881 med teksten "nær x", hvor x erstattes med butikktype eller bransje.

Blant bransjene som støttes er apotek, bank, bensinstasjon, bibliotek, blomster, frisør, fysioterapeut, hotell, kafé, kino, kiosk, lege, politi, Posten, pub og bar, renseri, restaurant, tannlege og Vinmonopol. Det er også mulig å søke etter nærmeste filial i en kjede, for eksempel med "nær elkjøp", eller et fritekststikkord, for eksempel "nær pizza".

Tjenestens nøyaktighet avhenger av dekningsområde til de nærliggende basestasjonene. Områder med mange basestasjoner vil ha størst nøyaktighet.

Etter søket er blitt utført, får brukeren opp en liste over tjenestetilbudet og et kart hvor de enkelte oppføringene er avmerket.

Prisen på søk er fem kroner per SMS. WAP-tjenesten er gratis, bortsett fra det mobiloperatøren tar for datatrafikken.

Hvor godt dette fungerer, kan diskuteres. Vi forsøkte å søke etter bilverksteder i nærheten av vårt kontor i Mølleparken i Oslo, men fikk treff på fem helt tilfeldige selskaper, inkludert Floris, Deres Malere og Digital Entertainment Europe. Ingen av disse er kjent for å reparere biler, selv om de riktignok holder til i det samme strøket som oss. Det er godt mulig at det ikke finnes bilverksteder i denne delen av Oslo, men det burde ikke føre til at tjenesten med villedende treff.

Ideen er god, men tjenesten kan fortsatt trenge noen justeringer.

Mer informasjon finnes på denne siden.

"Søk i nærheten" er også tilgjengelig i Java-programmet 1881 Mobilsøk, som er tilgjengelig for mobiltelfoner fra denne siden.

Til toppen