Mobil veksler sømløst mellom GSM og WLAN

Nokia annonserte i dag en mobil som tilbyr sømløs tale- og datamobilitet på tvers av GSM- og WLAN-nettverk.

Mobil veksler sømløst mellom GSM og WLAN

Nokia annonserte i dag en mobil som tilbyr sømløs tale- og datamobilitet på tvers av GSM- og WLAN-nettverk.

Nokia 6136 er en ny mobiltelefon som integrerer UMA-teknologi (Unlicensed Mobile Access) for sømløs overføring av tale og data mellom nettverk basert på GSM og WLAN. Dette skal både kunne redusere brukerens kostnader og gi bedre tilgjengelighet på områder hvor GSM-dekningen er dårlig.

Løsningen avhenger av at brukeren har en mobiloperatør som støtter en slik overføring mellom nettverkene. Orange, en av verdens største mobiloperatører, skal være oppstartskunde for Nokia 6136. Det er ikke kjent om noen norske operatører planlegger denne typen støtte.

Den nye mobilen, som er av foldetypen, har dessuten 1,3 megapikslers kamera, støtte for microSD minnekort, FM-radio og dobbel fargeskjerm. Mobilen skal ha opptil fem timer taletid og opptil 280 timer standbytid i GSM-modus, og opptil fem og en halv time taletid og opptil 82 timer standbytid i UMA-modus.    Les også:

I tillegg har den en ny DARP (Downlink Advanced Receiver Performance) radiomottaker som skal gi bedre talekvalitet og høyere faktisk databåndbredde. Nokia viser til studier fra 3GPP som indikerer at DARP øker operatørnettverkets kapasitet med 40-70 prosent.

Nokia 6136 forventes å være tilgjengelig i løpet av andre kvartal i 2006.

Til toppen