BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mobilapp skal utnytte Jordens magnetfelt

Samsung sikter mot langt mer nøyaktig posisjonering innendørs.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. feb. 2011 - 08:01

Samsung er i ferd med å utvikle en applikasjon som bruker Jordens magnetfelt til å finne den posisjonen til en smartmobil eller et nettbrett mer nøyaktig enn det som er mulig med GPS. Dette skriver CNET UK.

Hensikten med løsningen er at enheten skal kunne starte spesifikke applikasjoner eller oppføre spesielle oppgaver når den befinner seg på et gitt sted. Det finnes i dag applikasjoner til blant annet Android som gjør noe tilsvarende, for eksempel endrer lydstyrken på ringetonen til mobilen alt ettersom om man er hjemme eller på jobben.

Men applikasjonen til Samsung skal i tillegg kunne merke om den for eksempel ligger på tv-benken på stua eller nattbordet på soverommet hjemme hos brukeren.

Dette gjøres ved å registrere Jordens magnetfelt, kombinert med forstyrrelsene fra magnetiske gjenstander i bygningen, for eksempel fra tv-en, kjøleskapet eller vekkerklokka.

En tidlig utgave av applikasjonen ble ifølge CNET UK vist fram under Mobile World Congress i forrige uke. Den skal ha skal ha kunnet starte en DLNA-applikasjon og begynt å streame automatisk så snart mobilen ble lagt på tv-bordet, men skal ikke ha startet da enheten ble brukt noen centimeter unna.

Et annet bruksområde som beskrives av CNET UK, er at mobilen starter sikkerhetskopiering da dataene så snart den legges på nattbordet til brukeren. Flere potensielle bruksområder blir nok beskrevet før applikasjonen blir tilgjengelig, noe som trolig vil skje mot slutten av året. Den krever nødvendigvis at mobilen eller nettbrettet har et innebygd magnetometer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.