BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mobilauksjon ender i retten

Den nederlandske mobilutfordreren VersaTel vil gå til sak mot nederlandske myndigheter etter auksjonen av landets fem mobillisenser som ble avsluttet mandag. Selskapet føler seg presset ut av auksjonen.

Frode Eriksen
26. juli 2000 - 13:00

VersaTel International var det eneste selskapet som deltok i auksjonen som ikke drev med mobiltelefoni fra før. Selskapets visekonsernsjef, Marc van der Heijden, sier selskapet vil rette fokus på myndighetenes manglende reaksjon på en konflikt mellom VersaTel og et av de fem mobilselskapene i landet, Telfort.

VersaTel trakk seg fra auksjonen mandag etter å ha mottatt trusler om rettslige skritt fra Telfort om VersaTel tillot seg å by mer enn selskapet hadde råd til. Telfort har British Telecom som hovedaksjonær.

- De fortalte oss at om vi bød over et gitt nivå ville de gå til sak mot selskapet og ledelsen, sier Van der Heijden til Reuters.

- Vi kan ikke delta i en auksjon med trusler fremsatt mot selskapets ledelse. Nå er resten opp til advokatene.

VersaTel forsøke å få nederlandske myndigheter til å gripe inn uten å lykkes. Telfort har bekreftet henvendelsen til VersaTel.

Den nederlandske staten fikk inn under en tredel av det planlagte beløpet etter auksjonen på de fem mobillisensene. resultatet endte til sluttt på 22 milliarder kroner, mens målet var nærmere 80.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.