Mobilbetaling vokser med 30 prosent i måneden

Contopronto rapporterer 30 prosent vekst i måneden på mobile betalingsløsninger. Manglende kredittverdighet eller ung alder er ingen hindring.

Contopronto rapporterer 30 prosent vekst i måneden på mobile betalingsløsninger. Manglende kredittverdighet eller ung alder er ingen hindring.

Snart betaler vi alt fra matvarer til bensin og kinobesøk med mobilen. Med et par tastetrykk kan nettbanker og kontanter bli gjort overflødige. Trendanalytikere tror at den mobile lommeboken vil slå an.

- Salget begynner å ta av i Norge. Siden starten for et år siden, har vi månedlig hatt en økning på 30 prosent, sier daglig leder Morten Hofstad i Contopronto, som tilbyr en mobil betalingsløsning uavhengig av mobiloperatørene.

Med penger i mobilen kan brukeren betale for varer og tjenester ved å sende en sms. Foto: Pressekontoret/Cato Gjertsen

Ole Petter Nyhaug i trendbyrået Fishnet tror særlig unge mennesker vil benytte seg av slike tjenester.

- Personer som er vant til å bruke bank- og kredittkort for betale for varer og tjenester, vil nok bruke litt lenger tid på å venne seg til tanken. Ungdom som ikke har etablert betalingsvaner ennå, vil nok omfavne tjenesten i større grad, sier Nyhaug.

Morten Hofstad er enig i at den mobile lommeboken har størst potensial hos den yngre garde. Det er denne gruppen som sender flest sms, og Hofstad ser for seg at unge vil bruke kortest tid på å venne seg til navigeringen.

- Unge under 18 år får ikke lov til å ha eller bruke kredittkort. Hos oss får alle opprettet en konto, uavhengig av alder eller kredittverdighet, sier Hofstad.

Lommeboken er egentlig en mobilkonto som eieren kobler til sin egen bankkonto. Eieren bestemmer derfor til en hver tid hvor mye penger som hun eller han har å rutte med i den mobile lommeboken.

Via sms kan varer og tjenester betales for gjennom mobilen, enten transaksjonen skjer over internett eller fysisk. Penger kan også overføres fra mobil til mobil, uansett hvor avsender eller mottaker måtte befinne seg i verden.

Til toppen