BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mobilbransjen ber Stortinget si nei til ny konkurrent

Svært mange av tele- og mobilbransjens toppledere skal klage til Stortinget om planen for økt telekonkurranse.

29. mai 2002 - 12:15


TelenorIngvild MyhreNetComBarbara Thoralfsson



Mye står på spill. Tele og mobilbransjen er misfornøyd med mobilmeldingen, blant annet fordi departementet foreslår å dele ut en fjerde UMTS-mobillisens gjennom en ren auksjon med bare små krav om utbygging.

Les også


digi.no har flere ganger tidligere skrevet at Tele2, Netcom og Telenor som bød seg til lisenser med store utbyggingsplaner synes dette er urettferdig. Siden har bransjen bremset kraftig, UMTS-telefonene er forsinket, og alle angrer på sine optimistiske planer. Mobilselskapene kommer trolig til å bruke sin tilmålte tid på dagens møte til å argumentere mot at de får en fjerde konkurrent.

Samtidig ønsker de seg en utsettelse for utbyggingsløftene de har gitt. Dette har både Telenor og Tele2 gitt uttrykk for i sine høringsnotater til departementet.

Men departementet og trolig Stortinget har et overbærende prinsipp i sin regulering av telemarkedet. Ønsket om større konkurranse for å redusere prisene ser ut til å overstyre alt annet.

Skulle komiteen, som stort sett bestemmer hva partiene senere vil stemme, gjør noen endringer i departementets plan, er det kanskje mest aktuelt å gi de tre UMTS-eierne en utsettelse.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra