Mobilbransjen har endelig snudd

Gartner-tall serverer hurra-nyheter til telebransjen. Ferske tall viser en solid opptur og den vil vare, spår Gartner.

Mobilbransjen har snudd, konstaterer Gartner og legger frem ferske tall. Analyseselskapets rapport for tredje kvartal viser en vekst på 7,8 prosent fra samme kvartal i fjor. Det ble solgt 104,3 millioner telefoner og tallene viser at salget vil øke i fjerde kvartal og utover neste år.

Tallene viser også en vekst fra andre kvartal - i alle seks geografiske regioner Gartner måler, skriver Wall Street Journal.

Men tallene er ikke gode nyheter for alle de enkelte aktørene. Nokia toger frem og blir bare sterkere: Selskapet har nå over halvparten av markedet i Europa og salget til den finske giganten løftet seg hele 14 prosent fra tredje kvartal i fjor. Nokia har nå en global markedsandel på 36 prosent, opp fra 34 i fjor.

Les også:


Tallene viser at kundene har sittet på gjerdet en stund, men at de nå endelig begynner å oppgradere sine gamle telefoner. En av årsakene, mener Gartner, er muligheten for fargeskjerm.


Motorola kan også legge frem veksttall, men de er på mer beskjedne 2,4 prosent og selskapet solgte 15 millioner telefoner i tredje kvartal.

Det er Samsung som vokser raskest i prosent.

Selskapet løftet salget 52 prosent på ett år. Selskapet endte på 11,1 millioner telefoner i tredje kvartal. Siemens opprettholdt sin markedsandel, mens SonyEricsson faller bakover og står nå i fare for å miste femteplassen til koreanske LG.

Den svenskjapanske samarbeidskonstellasjonen solgte fem millioner telefoner, noe som er et fall på 43 prosent siden tredje kvartal i fjor. Dette reduserer markedsandelen fra 9,1 til 4,8 prosent.

Til toppen